TRONDHEIM: Med 3-2-ledelse fra bortekampen har Rosenborg gode kort på hånden foran returkampen mot ungarske Debrecen i kveld.

Noen garanti for avansement er det imidlertid ikke å ha et godt utgangspunkt.

Imponert av Molde

Molde hadde fine 1-1 foran hjemmekampen mot Dinamo Zagreb i mesterligakvaliken tirsdag. Det holdt ikke – de lå kjapt under 0-3 og klarte bare å komme tilbake til 3-3 for deretter å ryke ut på bortemål.

— Det er små marginer i internasjonal fotball og du blir straffet veldig hardt. Det skjedde Molde. I stedet for å score på straffe, lede 1-0 og sette dem under virkelig trykk, fikk de en personlig feil og 0-1. Marginene er små, og plutselig ligger de under 3-0. Jeg synes Molde løftet seg. Selv med ti mann kunne de klart å komme seg videre, sier Kåre Ingebrigtsen.

Hans lag skal sørge for å unngå å bli for opptatt av at de leder kampen når den starter.

— For oss handler det om ikke å tenke så mye på utgangspunktet. På Lerkendal skal vi vinne alle fotballkamper. Det skal vi gjøre mot Debrecen også.

- Dere skal angripe?

— Definitivt. Vi skal angripe som vanlig. Og så skal vi gjøre det med klokskap. Vi møter et godt lag og skal være fornuftig. Men vi kommer til å score, varsler Bruttern.

Større risiko mot slutten

Debrecen er i en situasjon hvor de må score minst to mål for å gå videre. Likevel tviler Ingebrigtsen på at det blir «alle mann i angrep» fra første stund.

— Hvordan tror du de kommer til å tilnærme seg kampen?

- SPILLEKLAR: Kåre Ingebrigtsen og Ole Selnæs på onsdagens RBK-trening. Foto: Vegard Eggen

— Jeg tror de kommer til å være litt forsiktige i starten. Jeg tror de føler at om vi scorer, så blir det fryktelig vanskelig for dem. Så det går vel en stund før de hiver alle hemninger. Så vil de ta større og større risiko jo lenger tid som går uten at de scorer, sier RBK-treneren.Hos Rosenborg er Ole Selnæs den spilleren det er knyttet størst spenning til om kan spille - han er klar, opplyser Kåre Ingebrigtsen.

Junioren Andreas Helmersen er derimot korsbåndsskadet og ute resten av sesongen, ifølge rbk.no.

RBK-TROPPEN: André Hansen, Micke Dorsin, Holmar Örn Eyjolfsson, Mike Jensen, Morten Gamst Pedersen, Matthias Vilhjalmsson, Tobias Mikkelsen, Alexander Lund Hansen, Johan Lædre Bjørdal, Alexander Søderlund, Jørgen Skjelvik, Yann-Erik de Lanlay, Ole Selnæs, Fredrik Midtsjø, Jonas Svensson, Pål Andre Helland, John Hou Sæter, Sivert Solli.