Ingen kunne gjøre noe med langrennsdronningen Marit Bjørgen da hun vant sprinten på Lillehammer.

Det ble firedobbelt norsk på øvelsen. Celine Bruun-Lie tok andreplassen, mens Heidi Weng sikret tredjeplassen.

— Jeg er veldig glad nå. Dette var en flott dag. Jeg må igjen sende en takk til smørerne mine. Jeg har hatt fantastiske ski i det siste, sa Bjørgen da hun ble intervjuet på engelsk etter seieren på hjemmebane.

Dermed er hun ubeseiret i sprint så langt i denne sesongen.

Bjørgen fra start til mål

Hun vant i Kuusamo sist helg også.

— Jeg hadde en god følelse og formen er bra. Jeg følte meg rask, fortsatte Bjørgen.

Det var Marit Bjørgen fra start til mål på Lillehammer.

SEIERSBLIKK: Ingen tuktet Marit Bjørgen på Lillehammer fredag. Foto: NTB Scanpix

34-åringen vant prologen på Lillehammer to sekunder foran Ingvild Flugstad Østberg.13 norske jenter tok seg videre fra prologen.

Bjørgen fortsatte oppvisningen i sitt kvartfinaleheat der hun vant og tok seg enkelt til semifinale. Der kopierte hun oppskriften og tok seg til finalen uten spesiell konkurranse.

I finalen hadde hun grei kontroll på Bruun-Lie og Weng.

For herrene tok Pål Golberg en sterk seier da han slo russeren Aleksej Petukhov (nummer to) og Finn Hågen Krogh (nummer tre) i spurten.

Petter Northug ble plassert sist av juryen i semifinalen etter et regelbrudd.

Weng: — Irriterende

Bjørgen var så klart godt fornøyd etter nok en knockout-seier.

— Det er bestandig artig å vinne. Det er dte man trener for. Jeg var sterk gjennom hele dagen. Og så er det alltid ting man ikke er like fornøyd med. I dag synes jeg det ble litt for mye kaving i bakkene. Men alt i alt må jeg si meg fornøyd, sa Bjørgen til NRK.

Heidi Weng ble nummer tre og var fornøyd med det. Men:

— Det er vanskelig å slå Marit, og det er faktisk litt irriterende. Vi må snart klare å slå henne, sier Weng til NRK og ler.

— Jeg sto ved siden av henne i finalen, det var kult. Men hun sparer ikke på noe. Hun styrer og er rett og slett en maskin.

Johaug ut i kvartfinalen

Therese Johaug røk ut i kvartfinalen etter å ha ledet inn på oppløpet i sitt heat. Men Ingvild Flugstad Østberg og svenske Ida Ingemarsdotter spurtet forbi og tok seg videre til semifinalen. Charlotte Kalla, også hun fra Sverige, røk ut sammen med Johaug.

— Jeg tar med meg en god sprint her i dag. Jeg er veldig fornøyd med kvartfinalen. Det er bra å være med helt der oppe i kvartfinalen. Synd at jeg ikke klarte å henge med helt på slutten der. Men det viktigste er å kjenne at formen er bra. Det er mye som kan hente sigjen på lørdag og søndag når det gjelder minitouren sammenlagt, sa Johaug til NRK.

Polske Justyna endte helt nede på 37. plass på prologen, 11 sekunder bak Bjørgen. Dermed var det over og ut for 31-åringen på fredagens sprint.

VERDENSCUP LILLEHAMMER:

Fredag: Sprint (fristil)

Lørdag: 5 km (fristil)

Søndag: 10 km jaktstart (klassisk)