Laurent Koscielny pirket inn den avgjørende scoringen og reddet Arsenal fra poengtap mot Newcastle i Premier League lørdag.

London-klubbens franske midtstopper sto for kampens eneste scoring og sørget for at Arsenal fikk to poengs luke til Leicester på tabelltoppen. Leicester måtte nøye seg med 0-0 hjemme mot Joshua Kings Bournemouth.

– Vi var ikke på vårt beste, og vi måtte grave dypt. Heldigvis klarer vi det når det trengs, sa Arsenal-manager Arsène Wenger etter kampen.

– Dette handlet utelukkende om samhold, trøtte bein og å utnytte en sjanse på en dødball, tilføyde han.

Serieleder Arsenal var soleklar favoritt mot Newcastle på eget gress, men fikk trøbbel i første omgang mot mannskapet til Steve McClaren. Gjestene kom til et knippe sjanser, den aller største da nederlandske Georginio Wijnaldum fikk avslutte fra god posisjon rett før pause. Bare en god blokkering fra Arsenal-keeper Petr Cech forhindret scoring.

Også Arsenal var farlig frempå ved et par anledninger, men først i annen omgang kom uttellingen for mannskapet til Arsène Wenger.

Alene på toppen

18 minutter gjensto å spille da Premier Leagues fremste formspiller Mesut Özil svingte et hjørnespark inn i feltet. Franske Olivier Giroud forlenget ballen med hodet, og foran mål kriget midtstopper Koscielny inn ledermålet.

Tidligere i omgangen hadde nevnte Wijnaldum og serbiske Aleksandar Mitrovic hatt hver sin gode mulighet til å sende bortelaget i ledelsen, men avslutningene ble for svake.

Flere mål ble det ikke i London, og dermed troner Arsenal alene på tabelltoppen i Premier League. Newcastle har fortsatt bare Sunderland og Aston Villa bak seg.

Straffemiss

Overraskelseslaget Leicester var a poeng med Arsenal foran lørdagens kamper, men opplevde en skuffende kveld på eget gress mot Bournemouth. Et meget ineffektivt Leicester gikk av banen uten scoring og tapte terreng i tittelkampen.

Det manglet ikke på store målsjanser. Storscorer Jamie Vardy hadde flere fete tilbud, men kom ikke nærmere enn et stolpeskudd før pause.

I annen omgang burde Riyad Mahrez sendt hjemmelaget i ledelsen fra straffemerket, men gjestenes polske keeper Artur Boruc avverget det litt svake forsøket fra algerieren.

I episoden som førte til straffesparket ble gjestenes Simon Francis utvist.

– Uavgjort er ikke bra, fordi det gir oss bare ett poeng, men nå har vi i det minste 40 poeng. Det var målet vårt denne sesongen, sa manager Claudio Ranieri etter kampen.

Joshua King startet kampen for Bournemouth, men ble byttet ut etter 50 minutter.