Elise Ringen fikk en litt trå generalprøve i Holmenkollen, men håper hun har hvilt seg i slag til skiskytter-VM

I finske Kontiolahti skal 25-åringen konkurrere i sitt andre verdensmesterskap på seniornivå. Hun var med på bronselaget på stafetten i 2012 og håper hun får noen sjanser også i år.

Mye ligger også til rette for at Ringen får det, men farten i sporet har ikke vært på topp denne sesongen sammenlignet med tidligere. I den siste verdenscuphelgen før VM var hun sliten, og trønderen har hatt godt av et par uker for å samle overskudd.

— Jeg håper det. Jeg føler at jeg begynner å komme skikkelig på hugget og gleder meg til å komme i gang. Treningsmessig er det begrenset hvor mye du får plass til på to uker, men overskuddet er i alle fall der. Så jeg skal gi jernet, sier hun til NTB.

- Langt unna toppformen

Elise Ringen er klar for VM i skiskyting. Foto: NTB scanpix

Ringen har levert jevnt bra på skytebanen gjennom sesongen, men på stafetten i Holmenkollen, den siste skikkelige konkurransen før VM, måtte hun tåle fire bomskudd på stående skyting.— Da merket jeg at jeg var veldig sliten. Jeg kom på etterskudd og klarte ikke å koble det ut på standplass.

— Det ble mange konkurranser på rad, og jeg føler at formen hadde en negativ utvikling. Slik sett hjelper det med en roligere periode fram mot VM. Jeg håper at det løsner det lille ekstra. Men jeg har vært så langt unna den toppformen jeg har hatt i tidligere sesonger at det skal mye til for å gjenfinne den, innrømmer hun.

— Hva må du prestere i VM for å være fornøyd?

— Jeg har lyst til å få ut det jeg er god for, for det føler jeg ikke at jeg har fått til så langt i vinter. Og å få det beste ut av den dagen jeg har når jeg kommer dit, sier hun.

Stafettdrøm

Ringen er aktuell for både sprint/jaktstart, normaldistanse og stafett. Det er først og fremst på sistnevnte, sammen med lagvenninnene, hun har medaljesjanse.

— En stafettmedalje føler jeg er mulig hvis alle har en god dag. Vi har to (Tiril Eckhoff og Fanny Welle-Strand Horn) som har vunnet enkeltdistanser i år, og vi tre andre har prestert opp mot topp 10 på vårt beste, sier hun.

Meråker-jenta har ikke noe spesielt resultatmål for egen del.

— Jeg prøver ikke å tenke for mye på resultater, for det skal mye til for å gå seg inn blant topp 10. Jeg må bare konsentrere meg om meg selv og det jeg kan få gjort noe med.

Skiskytter-VM starter med mixedstafett torsdag. Lørdag og søndag gås sprint og jaktstart.

(©NTB)