TRONDHEIM (adressa.no): Mens landslaget er samlet på Trysil for de siste forberedelsene inn mot VM i finske Kontiolahti, er Emil Hegle Svendsen fremdeles hjemme i Oslo.

Han har ennå ikke kommet i gang med hardøktene han trenger for å finne VM-formen, etter sykdommen han pådro seg rett før verdenscuprennene i Holmenkollen.

3. mars starter alvoret i Finland.

— Planen var å være med til Trysil, men akkurat nå er jeg helt avhengig av at kroppen blir i stand til å tåle noen harde økter. Dit har jeg ikke kommet ennå, og det trenger jeg før VM, sier Hegle Svendsen.

Avgjørende uke

Da adressa.no snakket med ham mandag, hadde han akkurat gjennomført en trening av det rolige slaget. Det skal han fortsette med de neste dagene, før han er nødt til å kjøre et par hardøkter inn mot helgen – for igjen å kunne roe ned inn mot VM-starten.

Ellers vil han neppe ha gullsjanser i Finland.

— Derfor er det usikkert om jeg drar til Trysil i det hele tatt. Som sagt er jeg avhengig av å tåle treningen. Nå kjennes det ut som at kroppen akkurat er kommet "i vater" igjen etter forkjølelsen. Denne uka blir viktig for meg, medgir "Super-Svendsen."

Buljongløper

Uavhengig om formen kommer tidsnok: Planen er å dra til Finland.

— Jeg frykter ingenting. Det er kjedelig å bli satt ut av sykdom, men jeg har mange gode år bak meg, hatt stang inn tidligere og føler jeg ikke har noe å bevise, sier Hegle Svendsen.

- Du har vunnet mye. Ser du noe poeng å reise til Finland for eventuelt å bli en "buljongløper" midt i feltet?

— Hehe… Det er artig å være med på mesterskap, men jeg reiser jo for å kjempe om medaljer. Men blir jeg listefyll, vil jo også det være en opplevelse, svarer han, som sier det var ettervirkningene av forkjølelsen som har irritert ham mest:

— Jeg var såpass satt tilbake at jeg var sengeliggende mens de andre gikk i Kollen. Etterpå har ikke kroppen tålt å trene. Hadde jeg hatt en mindre fysisk jobb, ville jeg kunne stilt på jobb ganske tidlig etter forrige helg. Formen var bedre, men kroppen tålte ikke belastning, sier Hegle Svendsen, som satser på at noen gode dager i Holmenkollen nå skal berge VM-formen:

— Det har kommet 20 cm nysnø. Det skal i hvert fall være gode treningsforhold, sier han.