RØROS (adressa.no): Therese Johaug var suveren i NM-åpningen på Røros. Hun slo Marit Bjørgen med 36 sekunder på 10-kilometeren. Heidi Weng ble nummer tre, 42 sekunder bak Johaug.

Gode treningsøkter

— Jeg har roet meg ned etter Tour de Ski og har trent godt den siste uken. Jeg har kjent meg bra på trening og hardøkter. Det var veldig moro å få det ut i dag, spesielt når det er på hjemmebane, sier Johaug i etterkant av NM-starten.

Hvor godt løpet ville ha vært i internasjonal målestokk synes hun er vanskelig å si.

— Jeg følte at jeg gjorde et godt løp. Når man ser på resultatene i verdenscupen, så er det stort sett vi tre (Johaug, Bjørgen og Weng) som har vært på pallen. Jeg følte at jeg gikk fort i dag, sier hun.

Skiesset fra Dalsbygda føler at hun er i bedre stand til å jage nå enn hun var i Tour de Ski. For Marit Bjørgen er det annerledes.

Trente hardt i går

— Jeg var mye bedre i Tour de Ski. Jeg gikk litt hardt på trening i går, og da syntes jeg det gikk fort. Det var en litt annen kropp i dag, sier Bjørgen.

På plassene bak pallen kom Astrid U. Jacobsen, Kristin Størmer Steira og Ragnhild Haga. Martine Ek Hagen ble nummer sju, mens Maria Strøm Nakstad fra Byaasen Skiklub gikk inn til åttendeplass.

Både Bjørgen og Johaug forlater nå NM-byen og drar lørdag til Seiser Alm i Italia på høydeopphold. Der blir de helt frem til verdenscupkonkurransene i Østersund i midten av februar.