OVERLEGEN: Therese Johaug sikret NM-gull på 10-kilometeren på Røros etter å ha knust konkurrentene. Foto: Rune Petter Ness

Johaug knuste Bjørgen og tok suverent NM-gull: - Utrolig stort

Therese Johaug viste solid VM-form da hun fosset inn til NM-gull på 10-kilometeren på Røros.

Publisert:

RØROS/OSLO: Therese Johaug slo knock out på hele feltet og tok seieren på NMs åpningsdistanse på Røros torsdag.

Hun vant 10-kilometeren i fri teknikk i ren oppvisningsstil og parkerte sine argeste konkurrenter. I mål var 26-åringen fra Dalsbygda over et halvt minutt foran Marit Bjørgen, med Heidi Weng på 3. plass.

Ikke overraskende ble milløpet en duell mellom de tre beste fra Tour de Ski tidligere i januar. Men denne gang fikk Johaug sin revansje. For mens Bjørgen herjet i Touren, herjet Johaug på hjemmebane.

— Dette er utrolig stort. Det var veldig godt å få denne bekreftelsen før VM, sa Johaug til NRK etter seiersløpet.

Og fortsatte:

— At dette var et løp i internasjonal toppklasse, tror jeg absolutt. Det er godt å få denne bekreftelsen før vi skal på høydesamling til Seiser Alm.

Bjørgen ledet - fikk bank

Marit Bjørgen la seg i tet fra start, og var to tideler foran Therese Johaug etter passering 2,1 kilometer. Heidi Weng fulgte på 3. plass.

Men Johaug gikk et kononløp, og la press på Bjørgen. I tillegg viste Astrid Uhrenholdt Jacobsen at formen er på vei tre uker før VM i Falun.

Etter halvgått løp hadde hun knust Bjørgen og var over 20 sekunder foran Bjørgen.

Marit Bjørgen måtte gi tapt for Therese Johaug på dagens 10 kilometer i NM på Røros. Foto: Rune Petter Ness

Og mens Charlotte Kalla viste VM-form i det svenske mesterskapet (som går samtidig som NM), svarte Johaug med et superløp.Hun sikret sitt 6. NM-gull på tiden 24.28,9. Marit Bjørgen kom seg litt etter "Johaug-sjokket", men var likevel 36,6 sekunder bak i mål, og måtte ta til takke med sølv.

Heidi Weng tok 2. plassen, 42 sekunder bak Johaug.

— Det var en litt tyngre dag på jobben i dag. Det har buttet litt i mot etter Tour de Ski. Men jeg synes jeg ligger godt an med tanke på VM. Nå skal dte bli godt å komme til høyden etter NM og samle overskudd, sier Bjørgen til NRK.

Viste VM-form

Johaug vant sitt første NM-gull i 2007, og vant tilsvarende øvelse i NM i fjor. Den gang gikk den i klassisk stil.

Mens det er stor spenning knyttet til herrenes NM grunnet stor konkurrans eom mange plasser, var NM mer en test for å sjekke formen for våre beste kvinnelige løpere.

Der viste Johaug at hun skal bli lei å hamle opp med i Falun-VM som starter 18. februar.

10 kilometer NM:

  1. Therese Johaug
  2. Marit Bjørgen
  3. Heidi Weng
  4. Astrid Uhrenholdt Jacobsen
  5. Kristin Størmer Steira
Publisert: