Marit Bjørgen viste tidlig muskler i søndagens verdenscupløp i Lahti. Hun tok en klar seier på 10 kilometer klassisk.

– Jeg hadde perfekte ski i dag. Jeg følte meg sterk helt fra start. Det føltes som at løpet gikk min vei da jeg ledet halvveis. Det er herlig å vinne begge konkurransene her i Lahti. Målet mitt nå er å vinne alle tre trofeene i verdenscupen, sier Bjørgen ifølge NTB.

Bjørgen var lenge i tvil om hun skulle stille til start i verdenscuprennene i Lahti. Med seier både lørdag og søndag er hun nok fornøyd med valget.

Full kontroll

Sammenlagtseieren har hun allerede sikret seg for lengst. Søndag tok hun også distansecupen. I sprintcupen leder hun 40 poeng foran Ingvild Flugstad Østberg før siste sprintrenn.

– Det er bare å ta av seg hatten for henne. Hun slår alle andre som stiller til start saftig nok en gang. Hun gjennomfører et veldisponert løp hvor hun har full kontroll, sier den norske troppens hovedleder Ulf Morten Aune til NTB.

Gråtende Weng

En jublende glad Heidi Weng ble nummer to, 17,3 sekunder bak, mens svenske Charlotte Kalla ble nummer tre 25,3 sekunder bak.

Det ble en fantastisk norsk dag med fire norske kvinner på de fem øverste plassene. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer fire, mens Therese Johaug endte som nummer fem.

Weng gråt av glede i målområdet etterpå.

– VM gikk ikke slik jeg hadde håpet, så det er herlig å være tilbake her. Jeg er veldig fornøyd med avslutningen. Lahti er et sted som passer meg godt, sier Weng.

Nå gjenstår bare sprint i Drammen onsdag og tremil i Holmenkollen lørdag for kvinnene i verdenscupen.