KONGSBAKKEN (itromso.no): TIL har fattige fire poeng etter 0-1-tapet i Bodø. Nesten en tredjedel av kampene er ferdigspilt.

– Vi skulle selvfølgelig vært høyere på tabellen, men på en slik dag som dette må vi bare legge fotballen til side og kose oss med venner, bekjente og familie, sier TIL-kaptein Simen Wangberg rett før han skulle gå i borgertoget fra Kongsbakken i dag.

Både Wangberg og trener Steinar Nilsen er trygg på at laget er godt nok til å berge plassen.

SMILENE TILBAKE: Simen Wangberg, Gudmund Kongshavn, Jonas Johansen og Kent-Are Antonsen feiret nasjonaldagen i dag. Foto: Håkon Steinmo

– Ja, det mener jeg. Jeg er veldig sterk i troen på at vi skal klare å snu dette. Det er en fin mulighet til å vise karakter, og vi har masse uforløst potensial som vi ikke har fått ut ennå. Vi skal snu dette sammen, sier Wangberg.– For å være helt ærlig med iTromsøs lesere: For første gang har jeg i år sett på tabellen, og da fikk jeg faktisk et skikkelig lyspunkt. Vi er forferdelig misfornøyd med den serieåpningen som vi har hatt, men hvis vi vinner en fotballkamp er vi faktisk virkelig med i løpet igjen. Vi ser mulighetene, men også ting vi er nødt til å forbedre på veien videre, sier Nilsen.

– Ikke krise

For da «Gutan» stilte opp ved Kongsbakken for å gå i borgertoget, var smilene tilbake.

– Nasjonaldagen til Norge har ingenting å gjøre med plasseringen til Tromsø Idrettslag i Tippeligaen. Det er vår plikt som gode landsmenn å feire denne dagen her, og det gjør vi med den største stolthet og glede. Selvfølgelig er de sportslige prestasjonene trasige, men vi bærer dem som menn og vi må prøve å rette på det, sier Nilsen.

Blant både supportere og i enkelte medier har ord som ”krise i TIL” og ”krise i nordnorsk fotball” vært brukt.

Men Nilsen avviser at det er krise.

– Hvis du har fulgt garderoben, teamet og klubben så føler jeg det er helt feil ord å ta i bruk, sa han rett etter 16. mai-kampen lørdag.

– Men vi respekterer alle som har meninger om oss. Vi sitter ikke på fasiten til meningene til andre mennesker. Jeg kan bare beskrive det jeg ser nå, og det er at spillerne er forferdelig lei seg etter de resultatene vi har hatt, men det jobbes på treningsfeltet og i trenerteamet med veien videre, sa Steinar Nilsen rakrygget i pressesonen på Aspmyra.

Skadene ødela

Mot Bodø/Glimt lørdag sto kampen lenge og vippet, og da lagene gikk til pause var TIL det eneste laget som sto med en målsjanse i protokollen.

Uheldigvis for Steinar Nilsen måtte Zdenek Ondrasek og Gudmund Taksdal Kongshavn forlate banen før pause.

– Vi fikk kampen inn i sporet vi ønsker, og så trygge ut. Så fikk vi to skader, sa Nilsen.

– Det er forferdelig trasig og ekstremt overraskende for oss, spesielt at Gudmund må ut. Da måtte vi gjøre to bytter, og jeg hadde ikke anledningen til å gjøre taktiske grep senere i kampen, sa Nilsen.

– Avgjør det kampen?

– Det er selvfølgelig veldig uheldig. Vi måtte ta av to veldig viktige spillere, spesielt Zdenek har vært outstanding, og vi ville ikke at han skulle gå av banen.

Med Ondrasek og Kongshavn ute var det duket for «Badou»-show på Aspmyra.

Ekstrem-program

20 minutter før slutt fikk han ballen fra Trond Olsen, rundlurte Magnar Ødegaard og Remi Johansen før han banket ballen i krysset.

Etter perlescoringen kom «Gutan» aldri til hektene, og i 2. omgang klarte ikke TIL å skape en eneste sjanse.

– Det skal bli fint å litt avstand mellom kampene nå, sa Remi Johansen til iTromsø.

Siden 30. april har «Gutan» unnagjort seks kamper. Det har endt med fem serietap og cup-exit mot Senja. I dag er det en uke til Odd gjester Alfheim.

– Nå skal vi gjøre godt arbeid på trening og klinke til i de neste kampene, sier Remi Johansen.