Når Rosenborg i kveld møter Sarpsborg, er det drøyt to uker siden laget avsluttet en vårsesong i vanvittig flyt. Assist-kongen Mike Jensen sier det rett ut:

— Det var smått irriterende at vi måtte ta ferie når det fløt så godt for oss. Jeg bare håper at vi fortsetter i "sjette gir" også etter pausen.

Holdt trykket oppe

RBK-spillerne fikk en knapp uke fri, men den siste uka har laget stått på ekstra og trent sju økter. Trener Kåre Ingebrigtsen sier han med overlegg gjorde pausen så kort som mulig. Bruttern innrømmer at han er litt spent før matchen i Sarpsborg.

— Det er en stund siden siste kamp, så det blir spennende. Men vi har kjørt på hardt på trening de siste dagene, og mener vi har klart å holde trykket oppe, sier han.

Jobb til jul

På tross av den lille risken for at pausen kan ha ødelagt flyten, tror treneren likevel at pausen vil gjøre godt.

— Når vi ser på terminlisten utover, skal vi være glad for at vi hadde en uke fri nå. Som jeg har sagt til guttene – vi håper at neste fridag er 11. desember. Så i det lange løp tror jeg det uansett kan ha vært greit med denne lille ferien, sier han.

Bedre defensivt

Motstander Sarpsborg ligger på 9.plass etter 12 kamper spilt. Bruttern mener sarpingene har blitt bedre defensivt siden i fjor, men at savnet etter fjorårets spydspiss er merkbart.

— Sarpsborg har endret seg litt fra i fjor. De har blitt litt mindre possesion-orientert, med mer spill i lengderetning og med god struktur defensivt. Sarpsborg er et bra lag, som i hvert fall har blitt bedre defensivt enn i fjor i hvert fall. Men de merker at Samuel dro - han har Saprsborg ikke klart å erstatte, sier han.

Strandberg ute

Stefan Strandberg blir ikke med nedover til Sarpsborg. Dermed stiller RBK trolig med følgende ellever:

Hansen – Svensson, Eyjólfsson, Skjelvik, Dorsin – Jensen, Selnæs, Midtsjø – Helland, Søderlund, Mikkelsen.