Den svenske eliteseireklubben Modo kjemper for å beholde plassen i SHL (Svenska hockeyligaen), men har måttet klare seg uten en av lagets fremste poengplukkere, den norske landslagsspilleren Per-Åge Skrøder, så langt i kvalifiseringsspillet.

KJENT STIL: Blikket for spillet og spilleforståelsen er blant hovedgrunnene til at Per-Åge Skrøder er blitt en av tidenes beste spillere i den svenske elitserien. Foto: Digitalsport

Skrøder var med i den første kampen mot HC Vita Hästen fra Norrköping og var med å sikre Modo-seier 3-0. Men siden da har han stått over to kamper. Personlige grunner var klubbens forklaring på fraværet, men nå har Skrøder selv fortalt årsaken.Hans kreftsyke mor gikk bort forrige uke, bare 60 år gammel.

— Mamma fikk sykdomdsbeskjeden i slutten av november, og siden da gikk det fort, forteller Skrøder til allehanda.se.

- Veldig tøft

Etter at beskjeden kom, har det vært vanskelig for landslagsspilleren å ha fullt fokus på ishockeyen.

— Tidvis har det vært veldig tøft. Jeg har jo prøvd å fokusere på ishockeyen, men det har vært vanskelig. I ganske mange kamper, har jeg bare ikke vært helt til stede, forklarer han. Han endte på 25 poeng på 51 kamper i grunnserien denne sesongen.

Han var på flere turer hjem til Norge under sykdomsperioden og har fått full støtte fra klubben under de vanskelige månedene. Tirsdag var han tilbake med klubben for å trene, men han er ikke med da Modo spiller den fjerde kampen i kvalifiseringsspillet i morgen, onsdag. I stedet drar han hjem igjen for å være med familien frem mot begravelsen.

— Til tross for at det her skjedde midt i kvalifiseringsspillet, har klubben støttet meg. Det har ikke vært snakk om noe annet. Det er jeg utrolig takknemlig for, sier Skrøder.

Og klubben har klart seg bra, selv uten landslagsspilleren. Etter tre kamper leder Modo 3-0 i kamper mot Vita Hästen. Laget mangler bare én seier før en fornyet plass i eliteserien er i boks.

Skrøder tror han skal være klar til en eventuell femte kamp, men tror ikke det blir nødvendig.

— Jeg håper vi klarer å avslutte serien nå. Det har sett stabilt bra ut. Det blir en tøff kamp i Norrköping, men står vi imot de første 20 minuttene så klarer vi det, spår vingen.