FORNEBU (Aftenposten.no): Sommeren var fin, men med en gang høstmørket nærmet seg Bærum, falt Stabæk sammen som et korthus. Fra å være en medaljekandidat i midten av august, har bæringene gått på fire strake serietap, og publikum har forsvunnet fra praktanlegget på Fornebu som dugg for solen.

Glimt av storhet

De glimret fortsatt med sitt fravær på søndag kveld (5868 offiesielt, ansalgsvis en tredjedelt reelt), men så har heller aldri skoleferier vært det beste tidspunktet å arrangere fotballkamper på i Bærum. Det bryr spillerne seg likevel lite om, og mot Sarpsborg viste man igjen glimt av gammel storhet.

Seksten år gamle Herman Stengel hadde en god debut , Morten Skjønsberg var en bauta bakerst, Vegar Hedenstad var opp og ned på flanken, mer ivrig enn en jojo med turbomotor, Pontus Farnerud var sikkerheten selv, mens Johan Andersson slo pasninger som ville fått Pep Guardiola til å heve øyenbrynene.

Den lekreste var da han spilte fri Fredrik Brustad tidlig i andreomgangen. En tilsynelatende ufarlig plassert Andersson ga lærkulen en fiffig ytterskru, Fredrik Brustad fikk lagt inn fra dødlinjen, og Palmi Pálmason kunne fra kort hold enkelt dytte inn 2-0 og en trygg trepoenger.

Statistikksenter Eliteserien:

Vaksinerte Sarpsborg

For – Sarpsborg har noen gode fotballspillere, men særlig målfarlige er de ikke. Morten Giæver var nære etter en snau time, Glenn Roberts det samme ti minutter før slutt, men det var også de eneste gangene Sarpsborg truet Jan Kjell Larsen i Stabæk-målet.

Det meste dreide seg nemlig om hjemmelaget. Noen sjanseorgie ble det aldri, men etter Vegar Hedenstads kanon og 1-0-scoring fra rundt 30 meter etter en halvtimes spill lå det i kortene hvor trepoengeren skulle ende.

Østfoldingene hadde scoret tre mål på sine ti siste kamper før Stabæk-visitten, og selvsagt ble det ingen ytterligere nettkjenninger på Forenbu.

Resultatet betyr at Stabæk er seks poeng bak en medalje når fem serierunder gjenstår, mens tabellen er langt mindre lystig lesing for Sarpsborg: Elleve poeng opp til sikker plass betyr at det bare er syltynn teori som holder liv i eliteserierømmen.