FORNEBU(Aftenposten.no): La gå at Veigar Páll Gunnarsson har scoret ni i Stabæk-drakten i år – den mannen med flest mål av de gjenværende er noe overraskende Pálmi Rafn Pálmason.

26-åringen har ikke for det meste vært stallfyll i sine tre foregående sesonger i Stabæk-fargene, men da man begynte å tynne rekkene, ble det endelig plass til den forhenværende landslagsspilleren. Muligheten har han grepet begjærlig.

Overrasket over tittelen

På sytten starter og tre innhopp har islendingen scoret åtte mål, noe som gjør ham til toppscorer i klubben. Det var ikke noe han så for seg da sesongen startet.

— Det hadde jeg ikke trodd, nei, men det handler om å gripe de mulighetene du får – og sette dem.

Nå lurer midtbanespilleren på hvor han får mulighet neste sesong.

— Jeg er Bosman-spiller når året er omme, og vet ikke hvor jeg spiller neste år.

— Det hadde jo vært kjekt å vite hva jeg gjør om tre måneder, sukker breddeholderen lettere oppgitt.

Statistikksenter Eliteserien:

Stille på mobilen

For, sin ferske Stabæk-suksess til tross, han er ikke blitt nedløpt av interessenter. Faktisk har det vært nokså dødt på mobilen.

— Jeg har ikke hørt fra andre klubber enn Stabæk, og her er det foreløpig nokså usikkert hva som skjer neste år.

Sånn sett er ikke Pálmi Rafn Pálmason alene, han deler skjebne med flere profilerte Stabæk-spillere – og en rekke andre spiller i den norske toppdivisjonen. Budskapet han sender ut, bør det imidlertid lyttes til. Pálmason har tatt store skritt i sitt siste år i Stabæk-drakten, og bør kunne bli en attraktiv tilvekst for de mange Bosman-jagende klubbene i den norske toppdivisjonen.

I mellomtiden gjør islendingen akkurat den jobben han er betalt for å gjøre i Bærum. Løper mye, slår sine innlegg – og scorer sine mål. Mot Sarpsborg altså sitt åttende for året, en enkel styring på Fredrik Brustads innlegg i starten av andreomgangen, noe som ga 2-0 og en sikker trepoenger til hjemmelaget.

Fornøyd med uttellingen var Pálmason likevel ikke.

— Jeg burde hatt langt flere i dag, mener hovedpersonen.