FORNEBU(Aftenposten.no): Sarpsborg reiste hjem fra Forenbu slik de har reist hjem fra de fleste andre arenaer de siste tre månedene:

Poengløse og med begge benene dinglende i førstedivisjon.

Da hjelper det lite at man slo Molde 3-0 i seriepremieren, og gledet store deler av Fotball-Norge før sommerferien. Å ikke ta poeng betyr at man kan ønske neste års førstedivisjon velkommer på Sarpsborg stadion kommende sesong.

Vaksinert mot scoringer

Grunnen er enkel: Sarpsborg scorer nemlig ikke mål.

Kun tre nettkjenninger er det blitt på elleve sine siste kamper – det vil si 0,27 per kamp. Det er ikke bare trist, det er en forferdelig statistikk.

— Det er der skoen trykker, innrømmer trener Joakim Klæboe, som vikarierte for Roar Johansen som var hjemme på grunn av sykdom i familien.

— Jeg vet ikke helt hva det er, men det er litt typisk at Stabæk klarer å blokkere Glenn Roberts’ skudd til corner helt på slutten når vi endelig har en sjanse.

Jørgen Hammer kastet seg nemlig elegant inn da de så enklere ut før den gamle VIF-spissen å score enn ikke å gjøre det, og fikk avverget Sarpsborgs andre sjanse i kampen, Den første satte Morten Giæver utenfor, da midtbanespilleren havnet i den klassiske ”skal jeg skyte, eller skal jeg legge inn?”-dilemmaet, og endte opp som så mange før ham, gå for mellomløsningen, hvor verken Mo nådde frem, eller ballen traff mål.

Mentale utfordringer

Slik har historien vært for østfoldingene i år, men Klæboe er likevel optimistisk foran de fem siste seriekampene.

— Vi må ikke være så redd for å få det første målet i mot, men dessverre ser både det og avslutningene våre ut til å ha blitt en mental greie.

— Likevel er jeg optimistisk foran de fem siste kampene våre. Det er flere som begynner å komme tilbake i form, og flere som er tilbake fra skade, Vi skal ta noen skalper på hjemmebane, og helst også på bortebane, lover en optimistisk Sarpsborg-trener.