— Vi hadde ikke trent på å slå ballen vekk i hytt og pine, men det var det vi gjorde i starten av kampen. Starten var ikke sann, og den preget oss utover i kampen, sier Lennartsson.

Start tapte 4-1 på Ullevaal, og rykker ned til førstedivisjon. Lennartsson ble hentet for å redde klubben fra nedrykk. Det mislyktes.

- Har du lyst til å trene Start videre?

— Nei.

- Hvorfor ikke?

— Jeg bor i Paris. Men jeg har planer om å være med i utkanten rundt laget, sier Lennartsson til fvn.no og forklarer at det handler om speiding utenlands.

— Jeg skal være et bindeledd for talenter og utenlandske klubber, sier svensken, som ikke akkurat sprudlet i pressesonen etter kampen.

LES OGSÅ: Spillerne slaktet prestasjonen

NORDLIE: - Unødvenig nedrykk

Uaktuell som trener

Lennartsson - tidligere i høst ansett som førstevalget til Start når det gjelder trener neste sesong - har tidligere uttalt at han ikke regner med at klubben ønsker ham videre dersom nedrykket ble et faktum. Og ifølge sports- og mediadirektør Svein Mathisen er ikke lenger Lennartsson i bildet når det gjelder hovedtrenerjobben neste sesong.

— Benny har vært ærlig med oss og seg selv, og har gitt beskjed om at han ikke orkeren sesong til, sier Mathisen, som bekrefter at Arne Sandstø har vært i samtaler med Start om jobben.

— Vi har snakket med ham, men vet ikke hva det blir til. Uansett blir det en stor utfordring for den treneren som kommer inn her. Det er mange spillere som ikke har prestert på sitt beste her i år, sier Matta.

Trodde ti poeng ville holde

Svensken fikk sju kamper som Start-trener. Det endte med ti poeng; tre seirer og en uavgjort. 1,43 i poengsnitt ville holdt til 37 poeng i årets eliteserie - dersom Start også hadde kapret denne scoren før i sesongen. Med med 26 poeng går kristiansanderne ned som eliteseriens 13. beste klubb.

Lennartsson ville ikke peke ut syndebukker etter stortapet i hans siste kamp som Start-trener.

— De ti poengene jeg trodde ville holde, holdt ikke. I dag var det både og fra spillerne. Det var kaos i begynnelsen og på slutten, da leverte de ikke til godkjent, men i resten av kampen jobbet de vel, mener Benny.

Lavmælt fortalte han om hvordan nedrykkes kjentes.

— Vi bestemte oss for å gjøre alt for å vinne, men ble stresset og sjokket av starten, sier Lennartsson.