WEB-TV: Se fansens dom !

Kristofer Hæstad og Fredrik Strømstad var preget da de kom ut av garderoben etter at Lyn hadde slått Start 4-1. Strømstad hadde problemer med å holde tårene tilbake, mens Doffen ansiktsfarge levnet ikke tvil om hvor tungt nedrykket føltes.

— Det er mye opp til dem selv. Det er noe av det første vi skal sette oss ned med nå etter sesongen, sier sports- og mediadirektør Svein Mathisen til fvn.no.

- Så hvis de selv ønsker å gå, vil dere selge dem?

— De har kontrakt ett år til. De er trofaste slitere som har gjort mye for klubben. Vi vil ha en åpen dialog, sier Matta.

LES OGSÅ: Spillerne flaue etterpå | LES OGSÅ: Sandstø overtar

LES OGSÅ: Benny i ny rolle | LES OGSÅ: Nordlie: - Unødvendig

Doffen usikker

Både Strømstad og Hæstad har kontrakter med Start ut 2008. Duoen ble pepret med spørsmål om de ønsker å bli med Start ned til nivå to i norsk fotball etter lørdagens kamp.

— Jeg har akkurat rykked ned med en klubb jeg er glad, og allerede fått spørsmålet 14 ganger. Men nedrykket er ikke fordøyd ennå, og jeg har ikke fått summet meg. Vi får se, sier Doffen, som kalte lørdagen "en av de verste dagene hans i Start".

Doffen ga så beskjed om at han ikke hadde mer på hjertet om temaet.

- Kan du spille 1. divisjon og fortsatt være på landslaget? spurte fvn.no.

— Det er bare en annen måte å formulere spørsmålet på, svarte midtbaneterrieren, vel vitende om at Åge Hareide knapt har tatt ut spillere fra den nest øverste divisjonen i sin tid som landslagssjef.

Strømstad: - Vet ikke

Fredrik Strømstad hadde heller intet klart svar på hva fremtiden bringer. Han kalte dagen sin verste i Start noensinne - en klubb han har spilt for i 21 av sine 25 år.

— Det er ikke noe jeg tenker på nå, sier Strømstad.

- Kan du spille på landslaget og i 1. divisjon?

— Vet ikke.

Regner med å miste 2-3 mann

Svein Mathisen innrømmer at flere av spillerne på banen mot Lyn vil forsvinne fra Start.

— 2-3 spillere, svarer Mathisen på spørsmål om hvor mange han regner med å miste fra årets lag.

Han tenker da ikke på Steinar Pedersen som går til LSK og Inge André Olsen, som reiser tilbake til Stabæk. Bernt Hulskers treårskontrakt med Start gjaldt bare ved fortsatt eliteseriespill.