OSLO 20071103:Odion Jude Ighalo jubler etter å ha gitt hjemmelaget ledelsen 1-0 i eliteseriekampen i fotball mellom Lyn og Start på Ullevaal stadion lørdag kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Solum, Stian Lysberg
OSLO 20071103:Starts Ole Martin Årst etter redusering til 1-2 i eliteseriekampen i fotball mellom Lyn og Start på Ullevaal stadion lørdag kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Foto: Solum, Stian Lysberg

DIREKTE 18.00: Odd — FFK | Lyn - Start | Godset - Stabæk | Viking - VIF | LSK - Sandefjord | AaFK - RBK | TIL - Brann

Start tapte 4-1 mot Lyn, mens Odd vant 2-0. Dermed er Starts tid i eliteserien over for denne gang. Det skjedde etter en svak forestilling av de gule og svarte på Ullevaal.

Odion Ighalo scoret etter seks minutter, da han løp fra Atle Roar Håland og dyttet ballen til side for Kenneth Høie. Like etter var samme mann igjen alene med Høie, men keeperen leste chippet og snappet ballen.

Lyn rullet over Start i åpningen av kampen, og bedre ble det ikke at at Espen Ruud scoret i Skien slik at Odd ledet 1-0 der.

Etter 12 minutter fikk Endre Knudsen fritt spillerom og løp gjennom alt før han scoret 2-0 til Lyn. Deretter gjorde Stefan Bärlin 2-0 for Odd mot FFK. Det første kvarteret i siste serierunde var dermed bekmørkt for Start.

Etter en halvtime tente Ole Martin Årst håpet med å score 2-1-målet etter en fint innlegg. Spissen dunket ballen inn via begge stolpene. Etter 62 minutter fant Borre Strømstad i feltet, men han satte ballen over på det som nærmest var blank goal. Tomasz Sokolowski satte inn 3-1 etter 64 minutter. Ingen Start-forsvarere fikk tak i ballen etter en corner, og midtbanespilleren hoppet inn i feltet og dunket læret i nettet. Fem minutter før slutt økte samme mann ledelsen til 4-1 på et skudd fra 16 meter.

Odd får kvalikplassen. Steinar Pedersen måtte ut med hodeskade rett før pause. Inn kom Lars Martin Engedal. For Odd ble Tuomo Könunen utvist tidlig i andreomgangen. Fredrik Strømstad måtte også ut med skade, mens Kristofer Hæstad hinket rundt på landskamparenaen de siste 20 minuttene.

FØR KAMPEN:

I forkant av skjebnekampen på Ullevaal var det snakk om at hjemmelaget ville stille med et redusert mannskap på grunn av den avgjørende reservelagskampen mot Frigg mandag, men så har ikke skjedd.

Henning Berg sender utpå sine elleve presumptivt beste spillere. Det samme gjør Benny Lennartsson, noe som betyr at Jon Midttun Lie ble spilleklar.

Aram Kahlili er ikke med på benken på grunn av skaden han fikk på siste trening. Bruno er dermed inne i kamptroppen.

Lyns lag (4-4-2) : Eddie Gustavsson - Enrique Ortiz, Christian Brink, Tommy Berntsen, Indridi Sigurdsson - Magne Simonsen, Tomasz Sokolowski,Jo Tessem, Endre Fotland Knudsemn - Espen Hoff, Odion Jude Ighalo.

Starts lag (4-4-2): Kenneth Høie - Steinar Pedersen, Atle Roar Håland, Inge André Olsen, Kristoffer Paulsen - Martin Borre, Fredrik Strømstad, Kristofer Hæstad, Jon Midttun Lie - Bernt Hulsker, Ole Martin Årst.

Slik avgjøres kvalikplassen

Start får kvalikplass uansett hvis Odd ikke vinner.

Start får kvalikplass med seier uansett hvordan Odd gjør det.

Kvalikplassen går til Start ved uavgjort hvis Odd vinner med mindre enn fem mål.

Vinner Odd med seks mål eller mer og Start spiller uavgjort, er Odd uansett foran.

Vinner Odd med fem mål og Start spiller uavgjort, avgjøres stillingen av antall scorede mål ettersom målforskjellen blir lik. 5-0 til Odd og 2-2 på Ullevaal holder ikke for Start, men 5-0 og 4-4 holder.

Ved poenglikhet, likhet i målforskjell og likt antall scorede mål, som for eksempel ved resultatene 5-0 til Odd og 3-3 på Ullevaal eller 6-1 og 4-4, går Odd foran på grunn av best samlet innbyrdesresultat mot Start (4-1).