Jan Jönsson (54) blir ny trener i Halmstad. Det melder de svenske avisene Kvällsposten og Hallandsposten.

Der overtar han etter Jens Gustafsson, som i dag skal ha gitt spillerne i klubben beskjed om at han har fått sparken.

– Naturlig

Etter det avisen kjenner til har den tidligere Stabæk, Rosenborg— og Aalesund-treneren skrevet under på en treårskontrakt med klubben han har spilt 557 kamper for.

– At det ble Halmstad når det kom en konkret forespørsel, kjentes naturlig og veldig forlokkende. Klubben er, etter alle disse årene, som en ekstra familie for meg, sier Jönsson til Hallandsposten.

Han ledet Aalesund i to sesonger etter å ha blitt hentet til Rosenborg etter suksess og seriegull med Stabæk. Men etter to 3. plasser ønsket trønderne seg tilbake til de mye omtalte røttene, og Jönsson ble sendt på dør.

Da Kjetil Rekdal måtte gå fra jobben som hovedtrener i Aalesund før jul 2012, fikk Jönsson jobben med å overta. I 2013 ledet han AaFK til en sterk 4. plass, mens klubben i år endte som Norges 7. beste lag.

Tidligere i høst ga 54-åringen beskjed om at han ikke ønsket å fortsette i Aalesund utover årets sesong.

Spilte 15 år i klubben

Jönsson ble hentet til Halmstad som 17-åring i 1978. Av England-manager Roy Hodgson. Det var to år etter at engelskmannen ledet den svenske klubben til seriegull.

Svensken ble værende i Halmstad i 15 sesonger før han dro til Japan og fikk med seg et utenlandseventyr på tampen av karrieren.

Nå skal han altså være klar for å ta over klubben han selv er en legende i.

Halmstad endte som nummer ti i Allsvenskan i år.