Allerede i juli ble det klart at Brian Deanes (46) tid i Sarpsborg 08 er over etter sesongen.

Briten har ledet Østfold-laget til en foreløpig åttendeplass i sin andre sesong, men klubbledelsen har likevel valgt å ansette nåværende Molde-assistent Geir Bakke fra og med neste sesong.

Deane har ennå ikke funnet seg noen ny jobb. Men 46-åringen avslører at han aller helst blir værende i Norge.

Deane liker AaFK

GIR SEG: Jan Jönsson er ferdig i Aalesund etter sesongen. Svensken vender trolig tilbake til hjemlandet. Foto: Staale Wattø

– Øverst på min ønskeliste står det å få trene et lag i eliteserien her. Jeg trives godt i landet og har lært mye om mye i de to årene her i Sarpsborg 08. Det hadde passet meg og min samboer godt å få lov til å fortsette her i Norge, sier Deane til Sarpsborg Arbeiderblad.Og særlig én trenerjobb frister.

– Aalesund hadde vært en fin klubb. Jeg må innrømme at jeg tror den jobben hadde passet meg fint, sier han til avisen.

Trener Jan Jönsson gir seg i AaFK etter sesongen. Briten forteller også at han har vært i samtaler med Lillestrøm, men noe mer enn å bekrefte kontakten vil han ikke si. På spørsmål om Deane har vært i kontakt med Aalesund-ledelsen, svarer han:

– Nei, jeg har ikke vært i kontakt med dem. Vi får se hva som skjer de neste ukene.

Deane: – Selvfølgelig interessant

Deane har vært positiv til AaFK også tidligere. I et intervju med Sunnmørsposten tidligere i november, omtalte han jobben som interessant.

– Selvfølgelig hadde det vært interessant. Jeg er veldig imponert over det klubben og Jönsson har fått til. Det må ha vært tøft for han å gi seg der. Jeg er veldig åpen for hva som skjer når jeg er ferdig her jeg er nå, sa Deane da.

I samme artikkel fortalte klubbdirektør Henrik Hoff at det strømmet inn med "frierbrev" fra interesserte trenere.

– Jeg får mailer jevnt og trutt med mange forslag, og det blir det nok bare mer av. Men slike henvendelser kommer selv om vi ikke skal ha ny trener også, sa Hoff.

Kunne du tenkt deg Deane som ny trener i AaFK? Svar i kommentarfeltet under!