28. oktober ble det bekreftet at Jan Jönsson gir seg som trener i Aalesund etter sesongen. Etter at Aalesund beseiret Vålerenga 4-1 søndag, ble Jönsson spurt om hva han skal gjøre i 2015. — Fotballmessig så vet jeg ikke noe om 2015 enda, så det kan jeg ikke si noe om, sa han til Sunnmørsposten da.

Ifølge svenske medier har imidlertid en mulig toppjobb dukket opp for Jönsson.

Mandag ble det kjent at den svenske storklubben IFK Göteborg sparker trener Mikael Stahre, selv om klubben ble nummer to i Allsvenskan denne sesongen.

Aftonbladet skriver at Jönsson er en av kandidatene til å ta over jobben. IFKs klubbformann Karl Jartun bekrefter at Jan Jönsson er på en «bruttoliste» over kandidater til å få trenerjobben.

Nettstedet fotbollskanalen.se skriver at «rapporter» tyder på at Jönsson blir ny IFK-trener.

— Jeg har ikke hørt noe, sier Jönsson til nettstedet.

— Jeg har noen løse forespørsler fra Sverige, og til og med fra utenfor Skandinavia, men jeg flytter hjem og ser senere hva som skjer, legger han til.

Spisslegende også aktuell

IFK-formann Jartun bekrefter også at Henrik Larsson er på listen. Larsson er en av de beste spillerne Sverige har hatt i nyere tid, og spilte blant annet for Celtic, Manchester United og Barcelona.

Nå er han trener i Allsvenskan-klubben Falkenberg, som akkurat klarte å berge plassen denne sesongen.

— Akkurat nå er det fullt fokus på Falkenberg. Vi kommer til å sette oss ned til uken, og se hva vi skal gjøre her, sier Larsson til Aftonbladet.

IFK Göteborg er en av Sveriges aller største klubber. Ingen lag har blitt seriemestere i Sverige flere ganger enn IFK Göteborg, som har vunnet 18 ganger. Åge Hareides Malmö FF tangerte den rekorden denne høsten.