20121111. Eliteserien Fotball 2012. VIF ¿ LSK Ullevaal stadion.Eliteserien fotball Vålerenga IF ¿ Lillestrøm sportsklubbPolitiet har pågrepet lillestrømsupportere under eliteseriekampen mellom VIF og LSKFoto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

VÅLERENGA-LILLESTRØM 1-2

ULLEVAAL STADION (aftenposten.no): Med to lag som ikke hadde noe å spille for var det begrensede forventninger til hatoppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm på Ullevaal Stadion i kveld. Likevel var engasjementet blant supporterne stort både før og under kampen.

Tidligere på dagen måtte politiet gripe inn i en slåsskamp mellom supportere i Oslo sentrum.

Også kampen på Ullevaal ble skjemmet av supporternes oppførsel. Dermed måtte politiet gripe inn.

— 65 Lillestrøm-supportere ble bortvist fra stadion under kampen, forteller operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Sissel Hansen til VG Nett .

I tillegg ble flere supportere fra begge leire pågrepet.

— I alt 15 ble pågrepet av politiet i forbindelse med denne fotballkampen, legger Hansen til.

Utsatt 15 minutter

Både Kanarifansen og Klanen gjorde det de kunne for å se sette fyr på oppgjøret. I starten av innmarsjen så det fredelig ut med to store bannere på hver sin side av banen, men etter hvert fikk man øye på bluss hos begge supporterne.

Etter hvert gikk det av knallskudd og røykbomber under Lillestrøm-banneret. 30-40 politifolk med hjelmer tok oppstilling foran Kanarifansen.

Tre Lillestrøm-supportere ble fraktet ut av stadion med lettere skader av uniformert politi

- Vi skal i etterkant evaluere denne kampen, for å finne ut hva som har skjedd. Når det er sagt, er det vanskelig å gardere seg mot folk som virkelig ønsker å ta med bluss inn. Vi prøver hele tiden å jobbe forebyggende mot ulovlig bruk av pyroteknikk, sier mediesjef i Vålerenga Lasse Vangstein .

15 minutter etter opprinnelig kampstart kunne dommer Tom Harald Hagen blåse i gang kampen, men supporterne var ikke ferdige. I løpet av kampen skal 40-50 Lillestøm-supportere ha blitt bortvist fra tribunen og fraktet vekk fra Ullevaal Stadion.

(artikkelen fortsetter under bildet)

BLUSSET: Det var ikke bare LSK-supporterne som oppførte seg dårlig på Ullevaal. FOTO: NTB SCANPIX

Går utenfor sine rammer

På forhånd hadde Vålerenga og Klanen fått ja på søknaden fra fotballforbundet om å bruke bluss ved kampstart. Lillestrøm som er bortelag hadde ikke mulighet til å søke om tillatelse til å bruke bluss. I den andre omgangen ble kampen nok en gang stoppet

— Klanen hadde fått godkjent å bruke ti bluss og fem såkalte blinkere. Vi er veldig skuffet over de supporterne som setter seg selv over klubben. Begge supporterklubbene har gått utenfor sine rammer, hevder Vangstein som nå forventer reaksjoner fra fotballforbundet.

Ramponerte tribunen

I tillegg til bruken av bluss og røykbomber ble flere seterader ramponert av Lillestrøm-supporter underveis. Etter kampen på satt delegatene fra Norges Fotballforbund i et møte for å oppsummere alle hendelsene under kampen. Begge lag har tidligere fått bøter for bruk av bluss.

— Det har skjedd før at vi har fått bøter. Vi håper på å unngå poengtrekk, vi i må ta den straffen som eventuelt kan komme, sier Vangstein.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport.