VÅLERENGA — LILLESTRØM 1-2:

ULLEVAAL STADION (aftenposten.no): I en kamp som skulle bli husket for tilstandene på tribunen var det Lillestrøm som tilslutt trakk det lengeste strået ute på banen i møte med erkerivalen Vålerenga.

Palmi Rafn Palmason avgjorde kampen midtveis i den andre omgangen.

Ute på banen gikk vertene gikk rett i strupen på gjestene, og dominerte stort i innledningen av kampen. De gangene Vålerenga lykkes med å slå ballen i bakrom fikk man se at Lillestrøms midtstoppere hadde tempoproblemer mot hurtigtogene Chuma Anene og Tosaint Ricketts.

Trykket fra vertene resulterte i gode muligheter, men Anene hadde ikke stilt inn siktet da han kom alene med Sead Ramovic i Lillestrøm-målet. Mohammed Fellah traff både nettveggen og stolpen før det var gått en halv time.

Knudtzon sendte LSK i ledelsen

Hva så med Lillestrøm? Laget ble lenge liggende bakpå, men laget så lite hvasse ut i overgangsspillet.

- Vi gjør en del tekniske feil i starten og Vålerenga har noen sjanser. Utover i kampen får vi plukket bort de tekniske feilene og da får vi god orden offensivt og defensivt, sier en fornøyd Lillestrøm-trener Magnus Haglund som var vitne til at gjestene lykkes med å skape sjanser på fremmed gress.

Etter 31 minutter fikk gjestenes Erling Knudtzon en brukbar mulighet, da han skjøt rett på Gudmund Taksdal Kongshavn i Vålerengas mål. Minuttet etterpå var det derimot ingen tvil. Knudtzon plukket opp ballen inne i Vålerengas sekstenmeter, og etter å ha rundet keeper Kongshavn satt Oslo-gutten inn 1-0 til gjestene fra Romerike.

Vålerenga utlignet

Publikum hadde knapt rukket å sette seg før Vålerenga hadde utlignet Lillestrøms ledelse i den andre omgangen. Anene fikk ballen forbi Ramovic, og Lillestrøms Stian Ringstad og Anders Østli klarte på klønete vis å rote ballen inn i eget nett.

- Det er en jevn kamp. Et typisk lokaloppgjør som kunne bikket begge veier, mener Martin Andresen som måtte gå poengløs av banen i sin avskjed som Vålerenga trener hjemme på Ullevaal Stadion.

Etter 68 minutter vartet Lillestrøm opp med fantastisk angrep. Knudtzon maktet å komme rundt på sin kant. Inne foran mål var Palmi Rafn Palmason sikker, og banket inn 2-1 til gjestene.

- Det var et veldig godt angrep og det deilig å vinne den morsomste kampen vi har i løpet av året, sier Erling Knudtzon etter kampslutt.

Knudtzon og Lillestrøm som har hatt en trøblete sesong, men i dag fikk laget kampen inn i riktig spor i løpet av kampen.

- Vi skaper bra med sjanser nå. Tidligere denne sesongen har vi måttet spille sammen et lag. Med 19 kamper uten seier inkludert kampene på høsten i fjorårets sesong var vi nødt til å hente spillere denne sommeren. Det har tatt tid å sette sammen laget, men jeg håper at vi kan jobbe videre med den stallen vi har neste sesong, mener Haglund som kunne innkassere tre poeng på Ullevaal-matta.

Vålerenga forsøkte fortvilt å komme i kapp gjestene fra Romerike, men de siste tyve minuttene var betegnende for Vålerenga denne sesongen. Altså mye nesten.

Få siste sportsnytt rett på din Twitter-konto. Følg 100% Sport.