OSLO 20121111.Eliteserien Fotball 2012. VIF mot LSK på Ullevaal stadion. Politiet passer på LSK-supporterne etter at de har kastet bluss og røykbomber ut på banen i eliteseriekampen fotball mellom Vålerenga IF og Lillestrøm sportsklubb søndag kveld.Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

VÅLERENGA-LILLESTRØM 1-2

ULLEVAAL STADION (aftenposten.no): Med to lag som ikke hadde noe å spille for var det begrensede forventninger til hatoppgjøret mellom Vålerenga og Lillestrøm på Ullevaal Stadion i kveld. Likevel var det flere tilskuere å se på Ullevaal i kveld enn hva Vålerenga hatt på sine hjemmekamper i høst, og engasjementet var stort både før og under kampen.

Tidligere på dagen måtte politiet gripe inn i en slåsskamp mellom supportere i Oslo sentrum.

Utsatt 15 minutter

Både Kanarifansen og Klanen gjorde det de kunne for å se sette fyr på oppgjøret. I starten av innmarsjen så det fredelig ut med to store bannere på hver sin side av banen, men etter hvert fikk man øye på bluss hos begge supporterne. Politiet var kjapt ute på banen og tok oppstillling foran Kanarifansen som hadde brukt røykbomber under innmarsjen. 15 minutter etter opprinnelig kampstart kunne dommer Tom Harald Hagen blåse i gang kampen.

Fem minutter ut i den andre omgangen var det Klanens bruk av røykbomber og bluss som førte til at kampen nok en gang stoppet. Advarselen fra speakeren om at kampen kom til å bli blåst av dersom bruken av bluss og røykbomber fortsatte, så ut til å virke.

Vålerenga best

Ute på banen gikk vertene gikk rett i strupen på gjestene, og dominerte stort i innledningen av kampen. De gangene Vålerenga lykkes med å slå ballen i bakrom fikk man se at Lillestrøms midtstoppere hadde tempoproblemer mot hurtigtogene Chuma Anene og Tosaint Ricketts.

Trykket fra vertene resulterte i gode muligheter, men Anene hadde ikke stilt inn siktet da han kom alene med Sead Ramovic i Lillestrøm-målet. Mohammed Fellah traff både nettveggen og stolpen før det var gått en halv time.

Knudtzon sendte LSK i ledelsen

Hva så med Lillestrøm? Laget ble lenge liggende bakpå, men laget så lite hvasse ut i overgangsspillet. Etter 31 minutter fikk gjestenes Erling Knudtzon en brukbar mulighet, da han skjøt rett på Gudmund Taksdal Kongshavn i Vålerengas mål. Minuttet etterpå var det derimot ingen tvil. Knudtzon plukket opp ballen inne i Vålerengas sekstenmeter, og etter å ha rundet keeper Kongshavn satt Oslo-gutten inn 1-0 til gjestene fra Romerike.

Vålerenga utlignet

Publikum hadde knapt rukket å sette seg før Vålerenga hadde utlignet Lillestrøms ledelse i den andre omgangen. Anene fikk ballen forbi Ramovic, og Lillestrøms Stian Ringstad og Anders Østli klarte på klønete vis å rote ballen inn i eget nett.

Etter 68 minutter vartet Lillestrøm opp med fantastisk angrep. Knudtzon maktet å komme rundt på sin kant. Inne foran mål var Palmi Rafn Palmason sikker, og banket inn 2-1 til gjestene.

Vålernga forsøkte fortvilt å komme i kapp gjestene fra Romerike, men de siste tyve minuttene var betegnende for Vålerenga denne sesongen. Altså mye nesten.