Ørjan Nyland og Ingolstadt forbereder seg på trenerskifte. Ørjan Nyland og Ingolstadt forbereder seg på trenerskifte. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Nylands trener vil trekke seg - får nei av Bundesliga-klubben

Ingolstadt måtte sendte ut pressemelding tirsdag.

Ørjan Nylands trener i FC Ingolstadt, Ralph Hasenhüttl, ønsker å gi seg etter årets sesong.

Det bekreftet Ingolstadt selv i en pressemelding tirsdag.

Klubben har tilbudt Hasenhüttl en ny toårskontrakt, men den har treneren takket høflig nei til. Han vil i stedet se seg om etter nye utfordringer.

Ingolstadt-ledelsen opplyser at Hasenhüttls nåværende avtale strekker seg til 2017 — og at det ikke er gitt at han vil bli fristilt fra denne. Alt tyder på at det må forhandlinger til mellom Ingolstadt, Hasenhüttl og en eventuell ny klubb.

— Vi har merket oss Ralphs ønske, men vi har planlagt med ham som trener framover. Må vi gjøre om på dette, har det en høy pris for oss, sier sportsdirektør Thomas Linke.

Nylig ble det kjent at Hasenhüttl har vært i samtaler med andre klubber om sin framtid - blant dem Leipzig.

Sentrale personer i Ingolstadt-ledelsen har rettet skarp kritikk mot Leipzigs fremgangsmåte i saken. Leipzig er nær ved å sikre seg opprykk fra 2. Bundesliga i Tyskland.

Ralph Hasenhüttl har vært Ingolstadt-trener siden 2013. I øyeblikket ligger klubben på niendeplass i den tyske toppserien.

(©NTB)