HOLMENKOLLEN: Marte Olsbu skjønte ikke helt hva som hadde skjedd. Gledestårer og gulljakke. Drømmen hadde gått i oppfyllelse.

Mange å takke

Hun takket alle som hadde vært involvert. Ikke minst de fire jentene som hadde gått de tre første etappene på stafetten. Men det var en person hun ønsket å gi en ekstra runde meg honnør.

— Det er samboeren min Sverre. Han er mye av grunnen til at jeg sitter her i dag, fortalte hun etter at hun hadde taklet presset og gått Norge inn til det overraskende gullet.

Selvfølgelig glemmer hun ikke mamma og pappa og hele Froland. Men samboer Sverre T. Røisland har en helt spesiell plass i tankene hennes.

— Han kom hit til Kollen foran normalen. Det har vært deilig å ha noen å snakke med.

Ropte før siste skyting

Samboeren var ute i løypa og før siste skyting ropte han til henne.

— Han ropte at jeg skulle huske på puste rolig og slappe av. Det hjalp. Jeg slapp å ha skuldrene helt oppunder ørene, sier 25-åringen som overraskende gikk ankeretappen for det norske laget.

Marte Olsbu har stort sett gått førsteetapper for Norge. Helt til denne fredag ettermiddagen i Kollen. Stian Eckhoff plasserte henne på siste etappe, den tidligere ankerkvinnen, Tiril Eckhoff, gikk nå tredjeetappe.

Rokeringen på laget fungerte veldig bra. Synnøve Solemdal, Fanny Horn Birkeland og Eckhoff gjorde jobben. Marte Olsbu ble sendt ut i ledelsen.

Den ubeskrivelige følelsen

Og selv om hun ble nødt til å skyte fire ekstraskudd, holdt hun unna jagende tyske og franske jenter.

Det ble gull og når man tar gull på hjemmebane i en stor vinteridrett i Norge, så blir det hele litt overveldende.

— Du kan ikke beskrive denne gullfølelsen. Den må bare oppleves.

Marte Olsbu fortalte om et sabla liv langs løypa og en stemning som var eventyrlig.

— Dette er nok noe som vi bare får oppleve en gang i livet.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi teller ned til seriestart i eliteserien: