Forrige gang Rosenborg tapte en fotballkamp på eget gress var da Sligo Rovers vant 2-1 i juli 2014. For å finne forrige nederlag i eliteserien må man helt tilbake til mai, da måltavlen til slutt viste 3-1 til Stabæk.

– Det handler mye om kollektivet. Vi har funnet en måte å spille på som både trenere og spillere er blitt enige om. Spillerne er disiplinert, er ambisiøse og har mye gode ferdigheter i laget, sier Kåre Ingebritsen til adressa.no

Kåre Ingebrigtsen har lykkes i å finne vinneroppskriften. Nå er det et år siden og 20 kamper siden Rosenborg sist tapte hjemme.

Etter to poengdelinger på rad mot Tromsø og Molde, feide trønderne Odd av banen i forrige hjemmematch og viste hvorfor de har hatt monopol på førsteplassen i årets sesong. Direkte klokken 20: Rosenborg-Sarpsborg

Takker publikum

– Med den arbeidsviljen som spillerne stort sett har i hver kamp er i vanskelig å slå. Når vi den siste tiden har hatt mellom 15 000-20 000 på tribunen, er det ikke mange som gleder seg til å komme hit, sier bruttern.

— Har publikum en del av æren for at dere har gjort det så bra?

– Ja det er klart. De gir oss mye energi og samtidig tar det litt luften ut av motstanderne, forklarer Ingebrigtsen.

Det er Mikael Dorsin helt enig, som er krystallklar på at Kåre Ingebrigtsen har lykkes i å gjenreise fortet Lerkendal.

— Hjemme skal det være vår festning og jeg føler at vi har fått tilbake den gode gamle Lerkendal-følelsen som vi kanskje tapte for et par år siden. Vi scorer mye mål og bare fortsetter å trykke på her på hjemmebane, sier Dorsin som startet med litt egentrening på treningsfeltet lørdag.

— Jeg har slitt litt med lysken, så jeg startet litt med jogging og tok noen drag alene før jeg ble med og trente med ball. Men jeg er klar og kroppen er klar til kamp, forsikrer Dorsin.

Forberedt på sliteseier

Sarpsborg har gått to måneder uten en trepoenger og ligger bare tre poeng over nedrykksstreken. Likevel advarer Ingebrigtsen mot å ta lett på kampen mot Sarpsborg.

– Jeg vet at det blir en jevn og tøff kamp, de kommer hit for å gjøre det vanskelig for oss og er nok fornøyd med et poeng. Men hvis vi klarer å gjøre det vi skal, være fokusert og ha kvalitet i det er vi et bedre lag enn Sarpsborg, sier bruttern.