Molde (RBnett): – Jeg har sagt til alle involverte parter hva jeg ønsker, men kan ikke si noe mer om det nå. Det må heller min agent, Jim Solbakken, svare på foreløpig, men jeg regner med en avklaring i løpet av neste uke. Det er slett ikke uaktuelt å fortsette i MFK, jeg trives veldig godt i byen og i klubben, sier 22-åringen (fyller 23 neste lørdag) til Romsdals Budstikke.

Trønderen kom til MFK på utlån fra FC Brügge i vinter, men fikk bare med seg åtte minutter i MFK-trøya før skillessena røk. Det skjedde i treningskampen mot Aalesund på Color Line Stadion 30. mars.

MFK-trener Tor Ole Skullerud bekrefter at det har vært kontakt med FC Brügge, men slår fast at ingenting er avklart.

– Vil ikke selge

Siden har det dreiet seg om opptrening disse fire månedene, og nåværende leieperiode går altså ut uten at han har fått et eneste minutt på banen i obligatorisk MFK-kamp.

Han ble solgt fra Rosenborg til FC Brügge i 2012, men har også vært på lån til Cercle Brügge, Esbjerg og Eintracht Braunschweig før han kom til MFK.

– Jeg har kontrakt med FC Brügge fram til neste sommer, og har fått beskjed om at de ikke ønsker å selge meg nå, sier Bakenga.

– Har fått god hjelp. Han skryter av hjelpa han har fått av det medisinske teamet i MFK.

– De har gjort en veldig god jobb for å få meg frisk, og nå ligger det an til at jeg kan begynne fotballtreninga igjen snart – kanskje allerede i neste uke, sier «Mush».

Han har allerede trent med ball noen uker, men må altså vente litt til før han får slippe til i spilløktene. På torsdagens trening kjørte han enkle balløvelser sammen med spisskollega Fredrik Gulbrandsen – også i kontrollert opptrening etter sin korsbåndskade – og manuellterapeut Rune Roksvåg.

– Treningsvilje

Lars Håvard Sæbø, som leder det medisinske teamet i MFK, skryter tilbake til sine skadde spillere.

– Både «Mush» og Fredrik har lagt ned et grundig treningsarbeid siden de ble skadet, og har hatt mange gode treningsøkter sammen, sier Sæbø.

Han mener begge spillerne ligger «foran skjema», men at det likevel ikke er aktuelt å slippe til noen av dem i kamp med det aller første.

– Mushaga kan forhåpentlig være kampklar for MFK i begynnelsen av oktober, kanskje i slutten av september. Hvis han fortsatt er i klubben da.

Må vente lenger?

Fredrik Gulbrandsen pådro seg korsbåndskade i kneet i treningskampen mot FC Midtjylland i midten av februar, og må sannsynligvis vente lenger på sitt comeback.

– I Fredriks tilfelle vil vi nok vente til sluttfasen av sesongen før vi tar en vurdering av mulighetene for kampaktivitet, legger Lars Håvard Sæbø til.

Trener Skullerud vurderer det slik: – Det er kjekt å registrere framgangen til de to, men vi er innstilt på at de fortsatt er et godt stykke unna kamptroppen.