Evighetsmaskinen Daniel Berg Hestad på Årø i går kveld der han ble hentet av faren Stein Olav Hestad, som også hadde en lang karriere i MFK. Til venstre klubbens sikkerhetssjef Arve Tovan.  Evighetsmaskinen Daniel Berg Hestad på Årø i går kveld der han ble hentet av faren Stein Olav Hestad, som også hadde en lang karriere i MFK. Til venstre klubbens sikkerhetssjef Arve Tovan. Foto: ERIK BIRKELAND

Hestad fyller 40: – Jeg begynner å telle på knappene nå

Daniel Berg Hestad tror gode gener er grunnen til at han kan spille fotball på toppnivå i en alder av 40.

ZAGREB/MOLDE: Det er 22 år siden Daniel Berg Hestad debuterte for Molde Fotballklubb som 17-åring, borte mot Start. Han har spilt flere eliteseriekamper enn noen andre, og må nok regnes som tidenes spiller i klubben.

I dag fyller kapteinen 40 år, og Berg Hestad innrømmer at han kjenner alderen på kroppen.

– Jeg begynner å telle på knappene nå, for å si det sånn. Det tar på i min alder, men det er kjekt å spille fotball og være med gutta ennå. Europacup er spesielt artig, sier Berg Hestad på flyplassen i Zagreb like før hjemreisen i går ettermiddag.

– Hadde du som 19-åring trodd at du skulle spille toppfotball som 40-åring, og i tillegg bare være tre kamper unna et mesterligagruppespill?

– Tja, si det. Jeg har vel gode gener. Far min holdt på ganske lenge han også. Jeg hadde nok trodd at jeg skulle gitt meg tidligere, men sånn er det, sier han.

Annerledes rolle

Han var i en årrekke selvskreven på MFKs midtbane. I de siste sesongene har han imidlertid måttet finne seg i å bli plassert oftere på benken.

– Det er litt vanskelig å omstille seg når man har vært fast på laget i så mange år. Det blir litt verre å være like engasjert når du ikke spiller og ikke føler deg som en like stor del av laget. Det er en utfordring jeg har hatt de siste åra. Men det er viktig å stå på i hverdagen og være god på trening og vise vei i det jeg kan. Jeg prøver å gi gutta små input med det jeg kan bidra med. Det gjelder å være kapteinsrollen bevisst og gi gutta sjøltillit, sier Berg Hestad.

Han var benket fra start i tirsdagens oppgjør mot Dinamo Zagreb, men kom inn og kriget da Molde dro i land 1–1 de siste 25 minuttene. Da viste han duellstyrke og demonstrerte at han kan bli en viktig brikke for eventuell suksess i Europa for MFK.

Den siste sesongen?

Etter cupkampen mot Fyllingsdalen uttalte Berg Hestad at årets sesong 99 prosent sikkert var hans siste. Han tror fortsatt det er det mest sannsynlige, men innrømmer at det skal bli svært tøft å legge fotballstøvlene på hylla.

– En gang må bli den siste kampen. Vi får se hva som skjer utover. Jeg har ikke tatt noen avgjørelse ennå. Sannsynligheten er selvsagt stor for at det blir siste sesong.

– Avhenger det litt av hvem som tar over trenerrollen etter Tor Ole Skullerud?

– Ja, det gjør det sikkert. Men det handler mest om meg sjøl, og hvordan jeg føler meg framover. Så er det selvfølgelig en avgjørelse Molde må ta. For min egen del blir nok å ta en avgjørelse ganske fort, tror Berg Hestad.

Ikke store ambisjoner

Det er også et spørsmål hva han skal gjøre etter endt karriere. Få blir vel overrasket om Berg Hestad får en rolle i klubben, men trenerambisjonene er enn så lenge ganske små.

– Det er vel muligheter for at jeg fortsetter i klubben på en eller annen måte. Ambisjonene er ikke så skyhøye akkurat nå, men det kan jo forandre seg.

– Så det er ingen drøm for deg å trene MFK i framtida?

– Nei, egentlig ikke, sier han.