Norge ble nummer to bak Nederland på mennenes lagtempo i Inzell fredag.

Det norske laget besto av rutinerte Sverre Lunde Pedersen og Håvard Bøkko, samt Pedersens klubbkamerat fra Fana, Sindre Henriksen.

Dette var Henriksens første topp tre-plassering i verdenscupen.

Bloemen til sykehus

Nederland vant på tiden 3.41,27, mens Norge gikk inn til 3.44,88. Jan Blokhuijsen, Arjen Stroetinga og Douwe de Vries gikk for Nederland. Polen ble nummer tre.

Canada, som vant lagtempoen på hjemmeisen i Calgary, startet ikke i Inzell. Ted-Jan Bloemen kolliderte med Stefan Waples under oppvarmingen og ble fraktet av isen på båre. Den ferske verdensrekordholderen på 10.000 meter ble fraktet til sykehus med et solid kutt.

— Han kan ikke konkurrere på lenge, og kanskje mister han hele sesongen, sa trener Bart Schouten ifølge isu.org.

Kometen Henriksen

Men for Norge ble det en god dag, og ikke minst for Sindre Henriksen. 23-åringen fra Fana har hatt en eventyrlig start på skøytesesongen.

Før sesongen var han bare nummer 408 på skøytesportens adelskalender. Men etter to verdenscup-helger på de rekordglatte høyfjellsbanene i Calgary og Salt Lake City, er han nå oppe på en 67. plass blant tidenes beste skøyteløpere.

— Han har hatt en fenomenal utvikling. Den har vært helt enorm, sa Fana-trener Hans Dankertsen til Bergens Tidende forrige måned.