– Dette var et godt skritt i riktig retning, og vi kan reise søndag med en god følelse. Etter å ha jobbet med 4-3-3-formasjon den siste uken håpet jeg å få se stor framgang i struktur og intensitet, og det fikk vi. Men fortsatt er det ting som ikke er bra nok, sa han.

Han mener at Finland er en motstander på nivå med Belgia, som sist helg slo Norge 3-2. – Dette var helt klart et løft.

Særlig tilfreds var han med den sentrale midtbanetrioen, og Lene Mykjåland avgjorde kampen med to mål fra sin indreløperrolle.

– Ved det første var jeg rett utenfor 16-meteren. Jeg tenkte å spille ballen ut til venstre, men så tenkte jeg «drit i det, jeg prøver», sa Mykjåland til NTB.

– Jeg har ofte tenkt at slik keepere pleier å plassere seg, er det mulig å chippe over dem, men jeg har ikke gjort det før i dag.

Den ballen seilte i en flott bue over Bayern München-keeper Tinja-Riikka Korpela, til Mykjålands 12. landslagsmål i hennes 79. landskamp.

I annen omgang kom også mål nummer 13. – Jeg fikk et fint framspill fra Kris (Minde) og rundet keeper. Jeg fikk spiss vinkel og tenkte å sentre da også. Jeg tenkte å spille til Ada (Hegerberg), men hun dro med seg en spiller, og så var målet ledig.

Fra spiss vinkel sendte 28-åringen i tomt mål.

– På det første viste hun stor ro i en stresset situasjon, og det andre var ikke særlig langt etter. Det var kaldt og rolig vurdert, sa han om situasjonene hvor Mykjåland vurderte å sentre, men valgte å skyte.

– Det var artig å se henne som målscorer. Hun scorer ikke så ofte.

Mindre fornøyd er han med at Norge ikke greide å følge opp det gode spillet i første omgang og slapp finnene inn i kampen.

– Før pause var vi flinke til å veksle mellom 4-3-3 og 4-5-1, men etter pause falt vi for dypt. Lå godt i 4-5-1, men greide ikke å etablere 4-3-3 slik som i første omgang, sa han.

Han er glad for at Norge for annen gang på ni landskamper i år greide å holde nullen.

– Vi slapp til litt for mange sjanser i 2. omgang, men det føles godt at det ikke ble baklengsmål. (©NTB)