STUTTGART-BORUSSIA DORTMUND 1-3

Borussia Dortmund har endelig skutt fart oppover tabellen. Fredag tok storklubben sin tredje strake seier med 3-1 over Stuttgart.

Bundesligasesongen har vært et langt mareritt for Jürgen Klopps menn, men nå ser situasjonen lysere ut for den tyske seriemesteren fra 2011 og 2012. Pierre-Emerick Aubameyang ga Dortmund ledelsen etter 25 minutters spill i Stuttgart. Kort tid senere utlignet Florian Klein fra straffemerket.

Ilkay Gündogan har slitt voldsomt med ryggen de siste årene, men fredag fikk også han en opptur. Midtbanespilleren ordnet 2-1 for Dortmund seks minutter før pause.

Seieren virket å være trygg da Marco Reus la på til 3-1 i det 89. minutt, men Stuttgart skapte full spenning igjen med Georg Niedermaiers overtidsmål.

Mohammed Abdellaoue venter fortsatt på å slippe til for Stuttgart igjen. Landslagsspissen var i desember tilbake i trening etter kneoperasjonen i fjor sommer.

Krisetilstander for noen uker siden

For bare noen få uker siden var det tilnærmet krisetilstander i Dortmund. Klopps mannskap lå helt sist i Bundesliga og sto uten seier på fem kamper.

Tre seirer på rad mot andre bunnlag har derimot gjort underverker. Før helgens øvrige seriekamper ligger Dortmund på 10.-plass og har fire poengs klaring til nedrykksstreken.

Stuttgart ligger helt sist med sine 18 poeng. Abdellaoues lag har tre poeng opp til trygg grunn, men avstanden kan øke gjennom helgen. (©NTB)