For første gang siden september står Borussia Dortmund ned to strake seirer i tysk Bundesliga. Fredag ble 0-1 snudd til 4-2 over Mainz.

For under to uker siden var det krisetilstander i Dortmund. Storklubben tok kun ett poeng på sine to første kamper etter vinterpausen og lå helt sist på tabellen. 0-1-tapet hjemme mot Augsburg førte til et voldsomt sinne blant fansen, men det var kanskje det som skulle til for å vekke Jürgen Klopps mannskap.

Tidlig kalddusj

Forrige helg ble Freiburg knust 3-0, mens de fredag også fikk en opptur i egen storstue. Foran 80.667 tilskuere kom Dortmund riktig nok skjevt ut og lå under 0-1 etter bare 53 sekunder. Keeper Roman Weidenfellers var på en skikkelig bærtur, og dermed kunne Elkin Soto fra 30 meter sette ballen i åpent mål.

Det tidlige baklengsmålet psyket ikke ut Borussia Dortmund. Vertene hadde flere sjanser, blant annet en Marco Reus-ball i stolpen, før 1-1-scorinen kom ved Neven Subotic etter et hjørnespark i det 50. minutt. Like etter la Reus vakkert på til 2-1.

Avgjorde sent

Mainz slo tilbake da Yunus Malli plutselig sto fri og utlignet, men heller ikke denne gangen ble Dortmund rystet. Pierre-Emerick Aubameyang la på til 3-2 etter 71 minutter, mens Nuri Sahin roet alle hjemmenerver med å score vertenes fjerde mål sju minutter senere.

Med seieren kravlet Dortmund seg over nedrykksstreken. Laget ligger på 14.-plass med sine 22 poeng. Mainz ligger på plassen foran med bedre målforskjell.