Da AaFK kjøpte Hamed-Allah fra den marokkanske klubben Safi, var det en del av avtalen av Safi skulle ha 20 prosent av videresalgssummen.

Slik Sunnmørsposten forstår det, skal det være 20 prosent av overgangssummen over én million euro.

Hamed-Allah ble solgt til den kinesiske klubben Guangzhou R & F FC for rundt 34 millioner norske kroner i februar for to år siden. I den avtalen fikk AaFK inn at de skulle ha videresalgsprosenter på neste overgang.

– Hva som står i vår avtale blir mellom oss og kineserne, sier Henrik Hoff.

Marrokeneren ble solgt videre fra kinesisk til qatarsk fotball i fjor sommer, da hadde Safi også krav på prosenter av det AaFK fikk i videresalg. Det beløpet fikk Safi først utbetalt i vår etter at den marokkanske klubben hadde koblet inn advokat i saka.

Frustrasjon

Selv om Safi har mottatt to beløp fra AaFK ved disse to overgangene, så har de ikke fått dokumentasjon på hvordan deres andel av overgangene er regnet ut.

Safi har derfor gjentatte ganger tatt kontakt med AaFK, og har nå valgt å kontakte Norges Fotballforbund om saka.

Safi skal være så frustrerte at de også vurderer å melde saka til FIFA. Etter det Sunnmørsposten erfarer, mistenker klubben at AaFK har holdt tilbake solidaritetspenger de har krav på.

Solidaritetspenger skal utbetales hver gang en profesjonell spiller med kontrakt melder overgang eller lånes ut til en ny klubb, dersom det avtales en kompensasjon.

Inntil fem prosent av den totale kompensasjonen skal tilbakeføres til de klubbene som har bidratt til spillerens trening og utdanning fra og med den sesongen spilleren fyller 12 år.

Klart regelverk. I NFFs lovverk står det i §18: «En fullstendig oppstilling over utregning og fordeling skal sendes NFF samt til den enkelte klubb sammen med bidraget».

  • SE CUPEN DIREKTE: AaFK møter Herd — Hødd møter Brattvåg

Du kan se begge kampene fra kl. 18.00 og chatte med vår journalist i vårt livestudio HER

– Safi reagerer på at de aldri har fått noe oppsett på hvordan deres andel er regnet ut, og hvordan solidaritetspengene fra overgangen er fordelt. Dette til tross for at det er sendt flere henvendelser til både daglig leder og styreleder. Det er årsaken til at saka er hos NFF, sier advokat Odd Arne Nilsen.

Klubbdirektør Henrik Hoff mener AaFK ikke har gjort noe galt i denne saka.

– Vi har overført det Safi skal ha i både det første og andre oppgjøret, og det er tidligere gitt beskjed om til Safi på e-post. Hvis det er solidaritetspenger det er problemer med, så er regelverket klart. Det er kjøpende klubb som forplikter å gjøre opp det, sier han.

– Safi vurderer å sende saka til FIFA?

– Det må de gjerne gjøre. Safi må forholde seg til avtalen med kineserne, og de må forholde seg til FIFAs regelverk.

– Men har de ikke krav på å se dokumentasjonen de etterspør? – Jo, men jeg mener det ble tatt opp med dem den gangen det ble en overgang, sier Hoff.

Vil ikke kommentere innholdet

Ifølge klubbdirektøren var han i kontakt med Safi i begynnelsen av april 2014. – Vi har ikke hørt noe fra dem om dette siden den gangen, før det plutselig kom en forespørsler fra en advokat for to måneder siden, sier Hoff.

– Finnes det en avtale mellom AaFK og den kinesiske klubben om at dere skulle betale halvparten av solidaritetspengene hver?

– Hva som står i vår avtale blir mellom oss og kineserne. Jeg kommer ikke til å gå ut med hva som står i en overgangsavtale.

Advokat Nilsen svarer slik på om han kjenner til en slik avtale.– Det er nytt for meg. Jeg må selvfølgelig ta det opp med Safi, men jeg vil tro at det aktualiserer behovet for å ta saka til FIFA siden vi da snakker om et sjusifret beløp, sier han.

– Men jeg vil jo i det lengste håpe og tro at dersom AaFK har påtatt seg en slik forpliktelse, vil de betale det uoppfordret og ikke gjemme seg bak formaliasvar om at de ikke kan kommentere avtaler.

PS: Norges Fotballforbund har ikke svart på vår henvendelser.