ALFHEIM: Johnsgård ble hentet fra 2.-divisjonslaget Senja i vinter. Angrepsspilleren, som for folk flest er mest kjent fra NRK-programmene «Kråkeklubben» og «Påskemorgen», har hatt en utfordrende vinter på veien mot å bli en reell kandidat til å spille for Gutan.

— Føles bra

KRÅKE: Christer Johnsgård sammen med «NRK-Kråka». Nå blir det i stedet eliteseriespill for 29-åringen. Foto: NRK

På tirsdagens trening var han i gul vest i spillesekvensen, noe som på lang vei betyr at han er i startoppstillingen mot Mjølner i Narvik onsdag kveld. Johnsgård har siden TIL-ankomsten aldri heller vært i en tropp til en A-lagskamp. – Jeg har gledet meg til å være med og bidra på A-laget. Det føles veldig bra å være i troppen. Kroppen begynner å kjennes bra ut den siste uka. Nå har jeg fått noen kamper med B-laget og kjenner at jeg begynner å bli litt trent igjen etter en vinter som har vært av og på , sier Johnsgård mens han står utenfor garderoben etter den siste økta før cupoppgjøret.

TIL-trener Bård Flovik bekrefter at Johnsgård er med i troppen, men vil ikke si noe om laget som ikke blir offentliggjort før halvannen time før kampen.

– Christer er en målscorer. Derfor er han med, sier Flovik til iTromsø.

Skader i vinter

Christer Johnsgård (t.v) på siste trening før kampen mot Mjølner. Foto: Øyvind Sivertsen

Johnsgård erkjenner at vinteren har vært tøff å komme igjennom.– Den siste dagen jeg var på prøvespill i midten av januar fikk jeg meg en trykk i kneet som gjorde at jeg måtte være ute noen uker. Så startet jeg å trene, og da fikk jeg en skade i lysken som holdt meg litt ute. Deretter startet NRK-jobben i forbindelse med «Påskemorgen» for fullt, sier Johnsgård, som blant annet gikk glipp av den viktige treningsleiren på spanske La Manga i februar på grunn av jobb.

– Jeg hadde ofte 14-timersdager i den perioden der med både jobb og TIL-trening, og det merket jeg godt, for jeg fikk ikke hentet meg inn, sier spissen.

Han var for ett år siden med på andre siden da Senja sendte TIL ut av cupen. Nå håper han å hjelpe et TIL-lag som kommer fra 1-12 og null poeng i de siste tre kampene i eliteserien til en forventet enkel seier.

– Jeg kan i hvert fall bidra med spilleglede og sprudle over av energi, og gå foran med alt jeg kan for at vi skal ta oss videre i cupen, sier Johnsgård, som ikke har planer om noen nye NRK-prosjekter.

– Jeg driver ikke med annet enn TIL-jobb på heltid nå, sier han med et smil.

Flere hjemme

Det varsles også at kroatiske Filip Loncaric får sin debut fra start for TIL i målet. Hans Norbye og Aron Sigurdarson er ikke med i troppen. Det er heller ikke skadde Morten Gamst Pedersen eller Runar Espejord.

– Det viktigste er å gå videre i cupen. Det spillemessige har ingen betydning, sier Flovik.