De tidligere lagkameratene Trond Fredriksen og Amund Skiri møtes i kveld som trenere for hvert sitt lag i cupens 2. runde.

Les også: Trond Fredriksen:

Duoen har møttes som trenere tidligere da Fredriksen trente AaFK 2. Den gangen gikk Skiri seirende ut av disse duellene.

– Jeg håper det blir en slutt på den statistikken nå. Vi skal være bedre enn dem, men jeg kan ikke garanterte at det ikke blir en cupbombe. I cupen vet vi at noen eliteserielag vinner med 1–2 mål, noen med flere mål, så er det noen som driter på draget, sier Fredriksen.

Da duoen spilte sammen på AaFK i sine yngre dager, var det en ting Fredriksen elsket å gjøre. Det håper han å gjenta i kveld.

  • SE CUPEN DIREKTE: AaFK møter Herd — Hødd møter Brattvåg

Du kan se begge kampene fra kl. 18.00 og chatte med vår journalist i vårt livestudio HER

Elsket å slå Skiri

– Det ble gjevere å vinne på treninger når Amund ble slått, sier han og gliser.

– Du var den som terget meg mest på treningene, så var du en dårlig vinner også, sier Skiri og ler.

I år er det 14 år siden AaFK rykket opp til eliteserien for første gang. I den siste kampen starta både Skiri og Fredriksen. Hvis man ser på lagbildet av dem som starta den siste kampen det året mot Sandefjord, så jobber nesten alle med fotball på Sunnmøre.

Herman Ekeberg (medieansvarlig), Frank Mathiesen (keepertrener), Bjørn Erik Melland (fysioterapeut) og Fredriksen (hovedtrener) jobber i AaFK. Tor Hogne Aarøy (assistenttrener Spjelkavik A-lag), Frode Fagermo (hovedtrener Spjelkavik A-lag), Johnny Vattøy (daglig leder Spjelkavik Fotball), Eirik Hoseth (daglig leder Herd) og Skiri (hovedtrener Herd) jobber i andre klubber. Pål Stadsnes jobber i Umbro på Nordvestlandet, mens Paulo dos Santos jobber med fotball på Kapp Verde.

Lederskikkelser

– Det var ikke nødvendigvis mange treneremner på laget den gangen, men det var mange lederskikkelser på banen. Det var typer som sto fram og skulle vise seg når det dro seg til. Jeg derfor ikke det er overraskende at så mange står igjen i fotballjobber, sier Skiri.

– Vi er AaFKs Drillo-generasjon som nå jobber i fotballen, på samme måte som Drillos-generasjon på landslaget overtok norsk fotball.

Ifølge Fredriksen fikk de prøvd seg litt som trenere allerede for 14 år siden.

– Vi var en veldig fin gjeng den gangen. Vi hadde en god leder, som ga oss muligheten til å øve på å være ledere gjennom ansvaret vi fikk i tidlig alder. Noen ganger lo vi litt av det, men jeg tror vi den dag i dag er glade for at vi fikk det ansvaret.

Nå lever Fredriksen ut drømmen som hovedtrener i sin tidligere klubb, mens Skiri bygger seg opp som trener i Herd. Det er liten tvil om at sistnevnte også har høye ambisjoner.

Store ambisjoner

– Det har jeg definitivt, men jeg har ikke fått muligheten til det ennå. Det har vært noen tilbud her og der, men jeg må føle det er riktig før jeg hopper på det, sier Skiri.

Fredriksen er overbevist om at kameraten kommer til å få sjansen på et høgere nivå.

– En som jobber så hardt, som er så kunnskapsrik og som har så klare mål, kommer til å klare det. Det er litt tilfeldigheter at jeg står her og ikke Amund. Jeg er overbevist om at han også får sjansen på dette nivået, men helst ikke i min jobb, sier han og ler.

I kveld er det alvor når duoen møtes i cupen. Skiri har skumle hensikter etter at de tok en svært sterk seier mot 1. divisjonslaget Kristiansund BK i forrige runde.

– Innstillingen vår er at vi skal ryste dem i perioder der vi har mulighet til det, så vet vi at vi må forsvare oss godt. Vi har noen gode spillere vi også som har erfaring på et høgere nivå, sier han.