TROMSØ: 24-åringen fra Mo i Rana, som bor i Tromsø og går for langrennslaget Team Nord-Norge, har signert kontrakt med det profesjonelle skyrunning-laget Scott Sports.

– Jeg er på et stadie i livet der jeg ble ferdig med utdannelsen i høst. Når jeg da fikk denne muligheten, skjønte jeg at jeg kom til å angre resten av livet om jeg ikke tok den. Jeg elsker å løpe i fjell, det er noe av det artigste jeg vet, så jeg er utrolig takknemlig for å få denne muligheten, sier Rolf Einar Jensen til iTromsø.

Gir ikke opp

Samtidig gir han ikke opp skisatsingen.

– Jeg er an den oppfatningen at du må elske det du holder på med. Om vinteren er det ski og randonee jeg syner er artigst, om sommeren er det å løpe i fjell, i stedet for å stake på rulleski på asfalt. Jeg er klar over at man taper terreng ved å holde på med løping i stedet for staking, men jeg får heller legge en plan etter årets skisesong. Kanskje jeg må starte skisesongen litt senere, for å få de nødvendige stakeøktene, sier Jensen.

Men en helårssatsing på det ene eller det andre er per dags dato ikke aktuelt.

– Jeg orker ikke løpe 15 kilometer på mølla om vinteren hver morgen, når jeg kan være ute å stå på ski. Da forsvinner gleden, og det blir mer et ork. Jeg må ha glede i det jeg gjør, i kombinasjon med disiplin, sier Jensen.

– Prestasjonsbasert

I kontrakten med Scott Sports, får Jensen dekket alle utgifter i forbindelse med konkurranser, samt prestasjonsrettede bonuser.

– Jeg trenger ikke vinne konkurranser for å få bonuser, men blir jeg topp fem, får jeg en grei bonus, sier Jensen.

Samtidig skal han fortsette i deltidsjobben i Tromsø.

– Det er ikke slik at jeg har fastlønn, så jeg må jobbe deltid ved siden av. Det passer greit i forhold til deltidsjobben jeg har nå i Sparebanken Nord-Norge. Jeg har også en del private sponsorer som jeg må få videreført, men det skal jeg klare, sier 24-åringen optimistisk.

For satsingen vil han ha base i Tromsø.

– Tromsø om sommeren er jo et eldorado for fjelløp, for å si det mildt. Jeg kommer til å reise lite, kun de helgene det er konkurranse, og ellers trene her, sier han.

Hjemmeseier

Jensen har allerede pekt seg ut hvor han skal hevde seg i verdenscupsirkuset.

– Det er fire disipliner og jeg satser på den som heter Sky Extreme. Den består av tre konkurranser; Tromsø Skyrace (5. — 7. august), Trofeo Klima i Italia (28. august) og Glencoe Skyline i Skottland (17. september). Målet er å hevde meg i toppen der sammenlagt, sier Jensen.

De to beste konkurranse tas med og danner grunnlagt for sammenlagtseieren der.

– Jeg håper som sagt å hevde meg, men jeg må også sette meg hårete mål, og målet er å vinne Tromsø Skyrace sammenlagt. Det er lavland, en trasé som passer meg godt og som jeg kjenner, så det er naturlig å gå for seieren, sier Jensen.

Han tror han kommer til å trene med Tromsøs andre prosfejonelle skyrunning-løper, Yngvild Kaspersen.

– Jeg kjenner Yngvild og selv om vi har trent lite i lag, er det naturlig at folk som holder på med og deler samme interesse, trener i lag, så det regner jeg med vi kommer til å gjøre, sier Jensen.

Topp 20

I neste uke er det imidlertid fokus på ski og NM på Kvaløya.

– Jeg har mistet litt styrke i overkroppen etter jeg brakk hånda, i tillegg til litt sykdom, så oppladingen til NM har ikke vært optimal.

– Samtidig hjelper hver hardøkt, og jeg har en målsetting om å gjøre mitt beste NM del 1, og da må jeg klare topp 20. Å si du skal bli topp fem, når du ikke har hatt optimal opplading, er urealistisk, så topp 20 er målet for NM nå, sier Jensen.