TRONDHEIM (adressa.no): Tre mål. Som midtbanespiller.På én omgang.

Kanskje har det aldri skjedd tidligere, i hvert fall er det lenge siden (der må leserne gjerne korrigere oss).

Men da han fikk sjansen fra start igjen, indreløper Magnus Stamnestrø, i en kamp hvor det på forhånd var bestemt at han skulle spille 45 minutter, tenkte 23-åringen det var god timing å vise seg skikkelig fram for sjefen.

En måned før seriestart dunket hemnværingen inn tre mål, to med høyre og ei perle på halv volley med venstre, og meldte seg skikkelig på.

— En veldig fin opplevelse. I fjor brente jeg jo en del sjanser, og sa etterpå at jeg kunne ha scoret både to og tre da jeg spilte. Da er det godt å få til dette nå, sier han til adressa.no etter 7-3-seieren mot Kristiansund.

- Slik det skal være

Fra sidelinjen virker det langt på vei opplest og vedtatt at indreløperplassene tilhører Mike Jensen og Fredrik Midtsjø i en antatt førsteellever. I fjor startet Stamnestrø som vikar sentralt på midtbanen etter overgangen fra nettopp Kristiansund, før han ble skadet, og fikk mindre spilletid da han kom tilbake.

For å være i stand til å utfordre Midtsjø og Jensen bestemte han seg derfor for å være skikkelig godt forberedt da oppkjøringen startet i januar, og trente godt alene i desember. På Gran Canaria virket Stamnestrø på hugget under øktene, og mot Kristiansund fikk han virkelig tatt ut potensialet.

— Det er jo selvsagt viktig å få vist seg fram i kamp. Og viktig å gi Kåre et luksusproblem. Det er slik det skal være i Rosenborg, smiler Stamnestrø om hattricket.

Passer best i 4-3-3

Trener Ingebrigtsen var strålende fornøyd med det han så fra RBKs høyre indreløper mot Kristiansund. Og sier han er i ferd med å få den spilleren han håpet og trodde han på sikt skulle få, da de hentet Stamnestrø i fjor sommer.

— Vi så tegn på det allerede i fjor høst, og vi så det på Gran Canaria. Han har brukt det første halve året sitt i RBK fornuftig, og det er tydelig at han har utviklet seg som fotballspiller siden han kom hit, sier Bruttern – og fortsetter:

— Nå har Magnus reist rundt i 4-4-2-klubber. Vi mener han er aller best som indreløper i 4-3-3, og nå får han spille der. Det er bra for Magnus. Og det er bra for oss.

Bruttern blir videre litt oppgitt når han blir spurt om avstanden opp til førstelleveren. Ikke oppgitt over spørsmålet. Men over begrepet "førstelleveren".

— Altså. Vi har ikke så mange midtbanespillere, og vil helt klart få bruk for alle som er i klubben. Magnus kommer til å spille mye, så blir det litt opp til han selv, også, hvor mye det blir, sier treneren om det.

- Men tre mål fra en midtbanespiller er sjelden vare…

— Alle vet at han har en vanvittig skuddfot. Når medspillerne klarer å finne Magnus i rommene rundt 16-meteren, vet vi at han er god til å avslutte. Alt fra 30 meter og inn er egentlig en god skuddmulighet for ham sier Ingebrigtsen.