ROSENBORG — BYÅSEN 3-1

ABRAHALLEN: Henrik Elvestad fikk sin Rosenborg-debut i årets første treningskamp. RBK møtte Byåsen fra 2. divisjon og Elvestad ble byttet inn etter 67 minutter for Matthías Vilhjálmsson.

Grunnen er programserien «Henrik Elvestad – amatørenes mester», hvor programlederen skal gi et innblikk i hverdagen i ulike toppidrettsmiljøer i Norge. Der er Rosenborg et av miljøene Elvestad besøker.

Med innbytterpuls og dårlig «fotballkondis», følte TV-profilen seg bra sliten etter kampslutt mot Byåsen i Abrahallen lørdag ettermiddag.

- HELT KAKE: Henrik Elvestad fikk kjørt seg mot Byåsen. Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth

— Jeg er helt fullstendig kjørt. Formen min generelt er ikke så verst, men det blir noe annet med fotball. Da er det start og stopp hele veien. Jeg er helt kake nå, sier Elvestad.

Publikumsfavoritt

Jubelen sto i taket da TV-profilen ble byttet inn, men publikumet i Abrahallen fikk seg også en god latter da Elvestad gikk i bakken – uten ball eller motspillere i nærheten.

— Jeg løp mye uten ball helt i starten og hadde kraftig innbytterpuls. Hodet var helt svimmel og jeg klarte på ett eller annet vis å takle meg selv. Publikum fikk en god latter da, sier han videre med en god dose selvironi.

Bommet på gigantsjanse

På overtid løp Fredrik Midtsjø ned til dødlinjen og la ballen perfekt ut til Elvestad som bare skulle bredside ballen i mål. Det gikk ikke helt som hverken han eller publikum hadde håpet på.

— Det skal sies at jeg posisjonerte meg veldig bra i boksen, men der stoppet det opp. Det bør nevnes at det var en bra redning av Byåsen-keeperen, fortsetter en sliten Elvestad og legger til: Jeg kommer nok til å få sove i natt, selv om jeg bommet. Jeg tror ikke det var noen som forventet at jeg skulle markere meg.

Straffesituasjon

Senere i overtiden ble Elvestad taklet i Byåsen-feltet – og ropte selvsagt på straffe.

— Hvis jeg skal være helt objektiv, så var det nok ikke straffe, men nå snakker jeg som Henrik Elvestad, spiss – og da var det soleklar straffe, ler han.

Byåsen-stopperen var borti TV-profilen, men ikke nok til at dommeren blåste.

— Jeg tenkte egentlig ikke at det var straffe, men lagkameratene mine på Rosenborg ropte på det, så da hev jeg meg med dem. Dersom det hadde blitt dømt, så hadde det ikke vært tvil om hvem som skulle tatt den, sier spissen Elvestad og avslutter: Jeg kan ikke garantere at ballen hadde gått i mål da.