Elba Rashani vil få karrieren på rett kjøl i Rosenborg. Elba Rashani vil få karrieren på rett kjøl i Rosenborg. Foto: CHRISTINE SCHEFTE

Rashani etter hattricket: - Jeg ble brukt feil i Brøndby

22-åringen fra "fryseboksen" i Danmark til herjinger i Abrahallen.

RBK – Kristiansund 7-3

MALVIK: — Forskjellen på å spille i RBK og i Brøndby er at jeg ble brukt feil i Danmark. Jeg passer mye bedre inn i Rosenborg.

Det er Elba Rashanis dønn klare melding etter den første ordentlige testen i 2016.

Foran 900 tilskuere scoret kantspilleren tre mål – to av dem perler – og herjet tidvis med Kristiansunds unge venstreback Sondre Sørli.

Dette etter 18 brokete måneder i Danmark, som endte med mindre og mindre spilletid i Brøndby.

Etter storseieren over 1. divisjonsklubbeninnrømmer Rashani selv at det var godt å få vist RBK-supporterne at han duger.

— Veldig godt. I dag fikk jeg vist meg fram som en målfarlig spiller. Og det er det jeg ønsker å være, sier 22-åringen.

Les også om RBK-kampen:

For mye inn i banen

For etter at han dro fra Odd til Danmark sommeren 2014, har Rashani hatt et spørsmålstegn bak navnet sitt. Han var god våren 2014 i Odd, men havnet lenger og lenger ute av laget i den danske hovedstaden. Selv er han krystallklar på hvorfor han vil passe langt bedre i RBK, enn han gjorde i Brøndby.

-Jeg vil passe mye bedre inn her. I Brøndby skulle kantene alltid søke inn i sentrum tidlig, og slippe backene ut bredt. Da havnet jeg ofte med ryggen mot mål, med motstandere i ryggen. Jeg er ikke den typen spiller, sier Rashani rett ut.

I Brøndby spilte han i et 4-2-3-1-system. I RBK skal han rendyrkes som 4-3-3-kant.

— Jeg liker å komme meg rettvendt så mye som mulig, og gjøre det kjipt for backen jeg møter. På høyresiden liker jeg å starte bredt, for så å skjære mer innover i banen og komme til skudd. På venstresiden handler det mer om å komme seg rundt og legge inn. Jeg kan spille både høyre- og venstrekant, sier Rashani.

Stamnestrø x3

Noe han fikk vist mot Kristiansund. Etter en målorgie av en 1. omgang, hvor Magnus Stamnestrø scoret hattrick, tok RBK fullstendig over de siste 45. 4-3 til pause ble 7-3, og både før 3-2-scoringen og 5-3-scoringen mottok høyrekant Rashani ballen ute ved krittet, skar inn og rappet til fra 16-17 meter. Begge scoringene av det pene slaget.

Ti minutter før slutt ble han byttet ut, men da hadde han akkurat rukket å gjøre sitt tredje for kvelden, et skudd midt foran mål på 16 meter, som var innom en Kristiansund-spiller på vei mot mål.

Bruttern: - Har overrasket

Etterpå kunne også trener Kåre Ingebrigtsen smile over scoringene:

— Vi fikk litt svar i dag på det vi både har håpet og trodd på forhånd. Han har overrasket oss positivt på trening, og erden type spillerenvi mente da vi hentet ham. Han fikk ikke spille bred kant i Brøndby, det får han her. Og er aller best når han får utfordre én mot én, sier Bruttern.

Rashani kan altså spille på begge sidene, og det kan være en fordel når Pål André Helland er tilbake for fullt. Hellandsliter med småskader, og var ikke med mot Kristiansund. Men i fjor var det landslagsspiler Helland som la beslag på høyrekanten – der Rashani spilte lørdag.

— Vi har tre gode kanter. Og Helland hadde klippekort i fjor fordi han fortjente det. Selv føler jeg at jeg er på bedringens, og kommer til å kjempe hardt for å få en av de to vingplassene, sier Rashani om den saken.

- Hva tenker du om konkurransen, Ingebrigtsen?

- Jeg mener at folk ikke skal tenke så mye på første serierunde. I fjor spilte vi voldsomt mange kamper, og vi har veldig god bruk for alle tre. De kommer alle til å spille mye. Det som er ålreit å se, er at alle tre er veldig gode, sier Bruttern.

NY PODCAST: Boyband-Selnæs og guden Gudjohnsen