— Vi var nær i dag, men ikke nær nok. Jeg angrer ikke på noe, men hadde håpet av vi skulle gjøre det bedre da vi var 11 mot 10, sa Eriksson, som opplevde at hans spillere ikke fikk tak i ballen.

— Det virket som vi var trøtte, og vi mistet formasjonene litt. Når Brasil har ballen, er de veldig flinke til å holde på den, og vi er ikke like flinke til det, sa svensken, som også etterlyste mer tålmodighet.

— Mot slutten slo vi bare høye baller inn i midten og gjorde det enkelt for de tre midtstopperne deres, i stedet for å prøve å komme rundt. Vi var ikke tålmodige nok.

Eriksson ville ikke skylde på David Seaman, som etter å ha holdt buret rent i seks og en halv time fram til Brasils utligningsmål gjorde en kjempetabbe da Ronaldinho fikk score vinnermålet på frispark fra 40 meter.

— Vi gjorde en liten tabbe da vi slapp inn det første målet, og en liten tabbe da vi slapp inn det andre, men slik er fotball. Som sagt er jeg mest misfornøyd med at vi ikke gjorde det bedre i den siste halvtimen.

— Turneringen sett under ett kan vi reise hjem med hodene høyt hevet. Jeg håper at vi om fire år, sannsynligvis med nesten samme tropp som i dag, kan gjøre det enda bedre, sa Eriksson, som rettet en stor takk til supporterne.

— Det er ikke mange lag som får slik støtte som vi har fått her, både fra engelske supportere, selvsagt, men også fra japanere som støtter oss. De har gjort det på kamper, på treninger og på hotellene våre. De er over alt og har hjulpet oss mye, sa han.