De engelske supporterne har oppført seg eksemplarisk under hele VM-perioden, og de har ikke minst gitt laget sitt en enorm støtte. Mens brasilianerne gjorde seg raskt ferdig med æresrunden etter fredagens kvartfinale, stod de engelske supporterne tålmodige og ventet på sine utslåtte engelske helter. Stemningen var så høy at man skulle tro England hadde vunnet.

I kveld gikk det likevel galt, men ikke akkurat på den måten de japanske arrangørene hadde fryktet. Én enslig engelsk supporter ble nemlig arrestert etter at han ifølge NTB forsinket et japansk høyhastighetstog med to minutter.

I ren skuffelse over kvartfinale-tapet kastet den engelske supporteren en plastpose med en brasiliansk trøye ned på togskinnene ved Kakegawa stasjon, som er nærmeste stasjon for høyhastighetstog ved Ecopa stadion.

Resultatet ble en forsinkelse på to minutter, noe som regnes som en skandale i et land der du normalt kan stille klokka etter togene. Den engelske supporteren ble arrestert, og japansk TV beskrev epsioden i sine nyhetssendinger.

Dette er dermed den hittil alvorligste hendelsen der engelske "pøbler" har vært innblandet.