Chelsea-seier kan ha reddet Mourinhos jobb

Etterlengtet triumf for José Mourinho mot gamleklubben.

Hardtprøvede Chelsea og manager José Mourinho fikk en kraftig opptur med 2-0 over Porto i Champions League onsdag. Dermed vant Chelsea gruppen og sendte samtidig Porto ut av turneringen.

VIDEO: SE HØYDEPUNKTENE I KAMPEN ØVERST I SAKEN.

José Mourinho og Porto har et spesielt forhold. Det var i den klubben hans trenerkarriere virkelige skjøt fart i 2003-04-sesongen. Han avsluttes med å lede Porto til mesterligatittel, før veien gikk videre til Chelsea, Inter, Real Madrid og tilbake til London-klubben igjen.

Laget fikk en flott start på kampen og fikk god hjelp av gjestene. Porto-stopperen Ivan Marcano virket noe hjelpeløs da han satte ballen i eget mål etter 12 minutter. Porto-målvakt Iker Casillas reddet et skudd fra Diego Costa, og sendte returen rett i ryggen på den uheldige stopperen.

Chelsea-spillerne viste litt av gammel storhet og slapp sjelden til gjestene foran eget mål selv om Porto eide ballen i store deler av kampen.

LETTET: José Mourinho fikk den oppturen han behøvde. Foto: NTB scanpix

Det meste gikk Chelseas vei da Willian banket inn 2-0-målet etter 52 minutter på et lavt og hardt skudd nede i hjørnet. Da satt smilene løst på Stamfords ærestribune hvor Chelseas eier Roman Abramovitsj satt.I den andre kampen mellom Dinamo Kiev og Maccabi Tel Aviv sendte Denis Garmarsj vertene i ledelsen med 1-0 etter 16 minutter. Med det resultatet vant Chelsea gruppe G foran Dinamo Kiev, mens Porto på tredjeplass fortsetter i europaligaen på nyåret.

Belgiske Gent videre

Belgiske Gent gjorde jobben hjemme med 2-1-seier over allerede klare Zenit St. Petersburg og slo følge til mesterligaens åttedelsfinaler.

Seieren satt et stykke inne, men Gent ville også ha avansert med både uavgjort og tap siden Gary Nevilles Valencia dummet seg ut og tapte 0-2 hjemme for franske Lyon. Valencia må nøye seg med spill i europaligaen etter jul, mens Lyon er ferdig med spill i Europa for denne sesongen. Gnaly Maxwell Comet og Alexander Lacazette score for Lyon.

I Gent gjorde Laurent Depoitre 1-0 etter 18 minutters spill. Artem Dzijuba utlignet til 1-1 20 minutter ut i 2. omgang.

Danijel Milicevic sørget for at Gent vant 2-1. ## Roma slo følge med Barcelona

Romas 0-0 hjemme mot BATE Borisov var akkurat nok til å sende dem videre til åttedelsfinalen i mesterligaen.

Det var nok fordi Barcelona og Leverkusen spilte 1-1 i den andre kampen i gruppa. Dermed gikk Roma videre på bekostning av tyskerne på innbyrdes oppgjør, og Leverkusen må nøye seg med spill i europaligaen.

Roma vant 3-2 hjemme mot Leverkusen, mens det ble 4-4 mellom lagene i Tyskland.

Barcelona var allerede videre før onsdagens oppgjør i Tyskland.

Lionel Messi var med i startoppstillingen på et redusert Barcelona, og han gjorde også 1-0 etter 20 minutters spill. Leverkusen utlignet bare tre minutter senere, og den tidligere Manchester United-spilleren Javier Hernández utlignet. Flere mål ble det ikke i kampen. (©NTB)