Bayer Leverkusen kjempet med Roma om den siste plassen bak Barcelona før kveldens avslutningsrunde i gruppespillet i Champions League.

Javier Hernandez feirer etter å ha satt inn 1-1 mot Barcelona onsdag kveld. Foto: Reuters

Begge lå med fem poeng, men det tyske laget hadde helt klart den vanskeligste motstanden, med Lionel Messi og Barcelona på besøk.Og Messi skulle — selvfølgelig - bli toneangivende. 20 minutter tok det før Barcelona var i ledersetet. Ivan Raktic fant Messi med en helt utsøkt pasning. Argentineren gjorde ingen feil alene med Bernd Leno, rundet av keeperen og satte ballen i det tomme buret.

Hernandez svarte

Men ledelsen varte ikke lenge. Tre minutter senere dukket en gammel kjenning fra Manchester United opp.

Javier Hernandez fikk ballen i beina etter litt rot inne i bortelagets felt. Fra sju-åtte meter gjorde spissen ingen feil, og satte inn utlikningen. Det var også mexicanerens femte mål i gruppespillet denne sesongen, og hans fjortende totalt i alle turneringer. Faktisk har han 12 mål på sine 11 siste kamper i alle turneringer.

— Jeg var inne på det: Det er Chicharito som må gjøre det. Og jaggu tok det ikke langt tid før han satte inn 1-1, sa Viasats kommentator.

Hernandez ble solgt fra Manchester United i sommer. Siden den gang har United-manager Louis van Gaal fått mer og mer kritikk for kjedelig fotball, og tirsdag toppet det seg da den engelske giganten røk ut av Champions League til fordel for Wolfsburg og PSV.

Leverkusen måtte score

Uniteds toppscorer i Premier League denne sesongen er Juan Mata med fire mål.

Javier Hernandez fra tiden i Manchester United Foto: Reuters

Utover i kampen hadde det faktisk vært fortjent om Bayer Leverkusen hadde vunnet mot Barcelona. Flere store sjanser, blant annet da Bellaradi kom alene med Marc Ter Stegen, men Barca-keeperen reddet på glimrende vis.Så lenge Roma holdt Bate til uavgjort i den andre kampen måtte Chicharito og hans lagkamerater ha mål for å gå videre i turneringen.

Chicharito mot United?

Minuttet før slutt fikk Hernandez sjansen igjen. Innlegget fra høyre traff mexikaneren som med høyrefoten prøvde å styre ballen i mål. Men Marc Ter-Stegen viste klasse med en god reaksjonsredning.

Like etter fikk Karim Bellarabi sjansen fra 18 meter, men skuddet ble for enkelt for Barcas gode målvakt. Etter skuddet fikk tyskeren huden full av Chicharito som mente han burde spilt ballen fra seg i stedet for å skyte.

Men det ble ingen flere mål, og dermed er Barcelona og Roma videre fra gruppe E.

Det betyr at Chicharito kan møte sine gamle lagkamerater i Europa League til vinteren.