Dermed blir det en ny rettssak som skal avgjøre om den tidligere idrettsutøveren skal dømmes for overlagt drap, opplyser høyesterett torsdag.

Oscar Pistorius, også kjent som «Blade Runner», er tidligere dømt for uaktsomt drap på kjæresten Reeva Steenkamp i 2013. Pistorius ble prøveløslatt i august 2015 etter å ha sonet ett år i fengsel. Opprinnelig skulle resten av dommen sones i husarrest i onkelens hus i Pretoria.

Oscar Pistorius ble verdenskjent som «Blade Runner». Her er han i aksjon under lekene i London i 2012. Foto: Ap

Høyesterettsdommer Steven Majiedt påpekte at domstolen overså sentrale bevis i rettssaken mot Pistorius. Aktor argumenterte for at idrettsstjernen skulle få en strengere straff under rettshøringen tidligere i november.

Hevdet han trodde kjæresten var innbruddstyv

De sentrale bevisene gjaldt rekonstruksjonen på åstedet, som Majiedt mente at dommeren i den opprinnelige rettsbehandlingen hadde ignorert.

Gullmedaljevinneren i Paralympics ble i oktober i fjor dømt til fem års fengsel for å ha skutt kjæresten Reeva Steenkamp gjennom baderomsdøra hjemme hos ham i Pretoria i februar 2013. Han hevdet at han trodde hun var en innbruddstyv, men han ble likevel funnet skyldig i uaksomt drap etter en rettssak som varte i sju måneder.

Pistorius har amputert begge bein, og han ble verdenskjent fordi han løp like raskt som mange ikke-handikappede utøvere. «Blade Runner» har vunnet seks gull i løping i Paralympics med proteser. Han har også konkurrert i VM for funksjonsfriske og i London-OL i 2012.