– Ingvills skade ligner på den hun fikk i OL i London, men på motsatt fot. En del av beinet hvor akillessenen fester seg på hælen var løs, og måtte tas bort. I tillegg var mindre deler av senen skadet. Vi har gjort en rekke undersøkelser, men skaden kunne ikke behandles på annen måte enn ved kirurgi, sier professor Lars Engebretsen, lege ved Olympiatoppen i en pressemelding.

Det betyr at løpersken må gå på en ny rehabiliteringsperiode, i første omgang frem til jul. Hun gjorde comeback i vår etter skade og fødsel.

– Allerede i E-cupen i Tallinn hadde jeg smerter, og siden har det vært vondt gjennom hele sommeren. Men vi har tilpasset treningen etter smertene, og kroppen ellers har fungert supert. Etter hvert ble det så smertefullt at inngrep var eneste utvei. Jeg mister jo en viktig treningsperiode, så det er ikke optimalt, men samtidig tror jeg at jeg kan få en bra sesong i sommer likevel. Med tanke på OL i Rio var det riktig å ta inngrepet nå, sier Ingvill Måkestad Bovim i pressemeldingen.

Inngrepet ble gjennomført fredag av Professor Nick van Dijk i Porto, etter anbefaling av Olympiatoppens lege, professor Lars Engebretsen.

– Operasjonen var vellykket. Vi vet at hun ble frisk etter tilnærmet samme skade i 2012, så vi mener det er gode muligheter for at hun skal bli helt bra. Ingvill har nå åtte uker foran seg med rehabilitering. I beste fall kan hun løpe på samme, gamle nivå ved nyttårstider, sier Lars Engebretsen.