I et intervju med den tyske storavisen Frankfurter Allgemeine Zeuting forteller styreformannen i Bayern München om Louis van Gaal og Manchester Uniteds interesse for den tyske landslagsspilleren Thomas Müller i fjor sommer.

Overgangsrekorden i fotball har Real Madrid, etter at de i 2013 la 86 millioner pund på bordet for Gareth Bales tjenester. Med dagens kurs tilsvarer det en drøy milliard kroner for den tidligere Tottenham-spilleren.

Den rekorden var Manchester United villige til å overgå for å sikre seg Müller, hevder Rummenigge.

— Vi hadde et spinnvilt tilbud fra Manchester United i fjor, men det var ikke tema i ett sekund engang. Vi kunne ha sikret verdensrekorden for høyeste overgang, sier mannen med 95 landskamper for Vest-Tyskland i intervjuet, som er gjengitt av britiske Daily Mail.

Thomas Müller er i tillegg til å være en stor stjerne på ett av Europas beste klubblag, det tyske landslagets fremste målscorer. 26-åringen blir en nøkkelspiller for Die Mannschaft i EM i Frankrike i landets jakt på å følge opp VM-gullet fra 2014.

I det samme intervjuet avslører også Rummenigge at Bayern hadde planer om å hente Manchester City-stjernen Kevin De Bruyne i samme periode, da belgieren spilte i Wolfsburg, men at midtbanespilleren ble for dyr.

— Overgangssummen pluss lønningen ble på over 800 millioner kroner, så risikoen ble for høy, sier han.

Den tyske storklubben vant både serien og cupen i Tyskland denne sesongen. I Champions League sa det stopp i semifinalen etter to tette oppgjør mot Atletico Madrid. Manageren Pep Guardiola har forsvunnet til England, men er allerede erstattet av den italienske trenerprofilen Carlo Ancelotti.

Også spillerstallen er Bayern München godt i gang med å ruste opp for suksess i 2016/17-sesongen. De har allerede hentet Borussia Dortmunds midtstopper Mats Hummels og det portugisiske stjerneskuddet Renato Sanchez.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: