Morten Gamst Pedersen of Blackburn--------------------Marc Atkins / BPIBarclays Premier LeagueAston Villa v Blackburn Rovers20 August 2011Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Digitalsport

I dag samles fotballandslaget for å forberede seg til de viktige EM-kvalifiseringskampene mot Island (fredag) og Danmark (neste tirsdag). Der er Morten Gamst Pedersen ikke med. Han måtte i går kveld innse at muskelskaden han pådro seg i helgen, setter ham ut av spill.

Norges venstreside er svekket. For duoen Gamst/Riise har vært sentral under Drillo – spesielt på dødballer. Selv sliter John Arne Riise med en lyskestrekk han pådro seg i en europacupkamp torsdag. Men rehabiliteringen går så kjapt at han tror han rekker Island-kampen.

Han og Gamsten er ikke alene:

  • Henning Hauger sliter med spilletid i Hannover.

  • John Carew var ubenyttet reserve for West Ham.

  • Erik Huseklepp ble tatt av banen for Portsmouth.

I tillegg er hverken Daniel Bråthen (Toulouse) eller Alexander Tettey (Rennes), som kan være aktuelle erstattere på Norges midtbane, faste på sine lag.

Tenker bare Norge

Intet problem, mente venstreback Riise i går – før det ble klart av Gamsten er ute.

– Om både Gamsten og jeg hadde vært ute, så hadde det jo hatt betydning for venstresiden. Men landslagstroppen er så sammensveiset at det ikke vil få konsekvenser på banen. Når vi møtes i morgen, har vi Tsjekkia-kampen i bakhodet (3-0). Ikke det som har skjedd i mellomtiden på klubblagene, sier Fulham-proffen.

Han jobber intensivt med å lege lyskestrekken, og skulle i går kveld møte landslagets medisinske apparat.

– Samholdet er unikt selv om vi er mange forskjellige typer. Men – det er nesten de samme folkene som møtes hver gang nå, og vi vet så veldig godt hva Drillo ønsker av oss, sier Riise.

Oppkjøringen mot Island på Ullevaal fredag starter med trening på Nadderud i dag. Riise advarer mot å tro at kampen mot Island blir enklere enn den i Parken.

– Island hever seg alltid mot oss. De vet at vi kan vinne gruppen eller komme til play off. Det ønsker de helt sikkert å sette en stopper for.