FotballTyskland28.08.2011Foto: Witters/DigitalsportNORWAY ONLYv.l. Marco Caligiuri (Mainz), Mohamed AbdellaoueBundesliga, Hannover 96 - 1. FSV Mainz 05 Foto: Digitalsport

Norge møter Island på Ullevaal 2. september. Fire dager senere reiser landslaget til Danmark i det som er to avgjørende kamper i EM-kvaliken.

Flere nøkkelspillere sliter med lite spilletid eller skader før de to kampene, som Henning Hauger, Morten Gamst Pedersen og John Arne Riise.

Landslagsassistent Ola By Rise trenger ikke å bli gjort oppmerksom på hvem i troppen som spilte i helga som var. Han har full kontroll over hvem som har spilt hva og har følgende kommentar til den siste serierunden før de to landskampene:

— Jeg registrerer at spillerne i troppen fikk ok med spilletid. Det er positivt. Så må vi først få sjekket ut John Arne Riise og Morten Gamst Pedersen skikkelig før vi kan si om de blir klare, sier By Rise.

- Det er flere utenlandsproffer nå enn for noen år siden?

— Ja, det har skjedd ting. Jeg tror det er litt på grunn av landslagets resultater. Det er alltid spennende når spillere skifter klubb, og særlig når man går fra eliteserien til utlandet. Det er alltid en liten risiko, men vi tror jo at det er veldig positivt for Norge på sikt.

Slik spilte Norges utvalgte mot Island og Danmark i sine seriekamper:

Rune Almenning Jarstein, Viking: Vant duellen mot konkurrent Jon Knudsen da laget møtte Stabæk hjemme. Holdt nullen for åttende gang denne sesongen og gjorde en solid kamp.

Børs: 6.

Jon Knudsen, Stabæk: Kunne lite gjøre med baklengsmålet mot Viking og spilte en god kamp i Stavanger. Børs: 5.

Espen Bugge Pettersen, Molde: Står i mål for serielederen i Norge. Slapp inn ett mål mot Aalesund. Børs: 6.

Mohammed Abdellaoue, Hannover: Scoret jevnt og trutt. Reddet poeng med sin utligning mot Mainz i helgen i helgen og scoret også i Europaligaen mot Sevilla tidligere i uken.

Simen Brenne, Odd Grenland: Odd spiller mot Rosenborg mandag.

Daniel Braaten, Toulouse: Satt på benken da Toulouse møtte PSG I helgen. Kom inn etter 64 minutter. Kom inn på stillingen 1-1, og var altså på banen da PSG gikk opp til 2-1 og 3-1 på Toulouse sin hjemmebane

John Carew, West Ham: Er fortsatt ikke I form og har ikke imponert etter overgangen til West Ham. På benken da Hammers vant mot Forest i helgen.

Vadim Demidov, Real Sociedad: Spilte hele seriepremieren i helgen.

Christian Grindheim, FC København: Spilte hele kampen da København slo Silkeborg 2-1. Brede Hangeland, Fulham: Landslagskapteinen spilte 90 minutter i helgens 1-2-tap for Newcastle.

Henning Hauger, Hannover: Fikk 26 minutter mot Mainz (1-1). Begge kampens mål kom før Hauger kom inn.

Erik Huseklepp, Portsmouth: Ble byttet ut etter en time da Portsmouth spilte uavgjort mot Cardiff. Ingen målsjanser, ingen avslutninger, ingen baller å jobbe med, men om ikke annet – Huseklepp løp mye og var hardt arbeidende i en klassisk, engelsk knokkelkamp. Dessverre ble 26-åringen løpende mye imellom, og bortsett fra å skaffe Portsmouth et par innkast

Tom Høgli, Brugge: Spilte 90 minutter i 1-1-kampen mot Anderlecht.

Ruben Yttergård Jenssen, Tromsø: 90 minutter mot Brann da laget spilte 1-1 i Bergen. Børs: 7.

Jonathan Parr, Crystal Palace: Spilte 90 minutter i kampen mot Blackpool (1-1).

Morten Gamst Pedersen, Blackburn: Ble skadet i helgen og måtte av banen etter 35 minutter. Foreløpig usikkert hvor alvorlig skaden er.

John Arne Riise, Fulham: Sliter med vond lyske og spilte ikke i helgen.

Espen Ruud, Odense: 90 minutter da OB tapte 2-4 for Sønderjyske.

Alexander Tettey, Rennes: Startet på benken og kom inn 20 minutter før slutt. Misset etter rapportene på en stor sjanse i løpet av sine minutter på banen.

Kjetil Wæhler, Aalborg: Spilte hele kampen da Aalborg vant 4-1 mot Køge.

Håvard Nordtveit, Borussia Mönchengladbach: Fikk 81 minutter mot Schalke og var på banen da motstanderen scoret kampens eneste mål.