— Island fikk usedvanlig dårlig betalt i de to første kvalifiseringskampene mot Norge (tap 1-2 hjemme) og Danmark (0-1 i Parken). Nå håper jeg marginene kan bikke litt i vår favør. Vi ødelegger mer enn gjerne for Norge på Ullevaal, sier Viking-kapteinen og venstrebacken for Island.

Konkurrenter

Søndag var Sigurdsson en klippe i Viking-forsvaret, og gjorde at keeper Rune Almenning Jarstein fikk en rolig dag på jobb. Fredag står de to på hver sin banehalvdel når Island er Norges tredje siste hinder på veien mot et mulig EM-sluttspill. Vålerenga- og Island-spiss Veigar Páll Gunnarsson antydet sist uke at Norge får det lett mot et formsvakt mannskap fra Sagaøya. Det er ikke Indridi Sigurdsson enig i:

— Nei, på ingen måte. Selv om Island for lengst er ute av diskusjonen om EM i 2012, vil vi gjerne avslutte kvalifiseringen på en god måte. Da vi møtte Norge i Reykjavik var vi uheldige og tapte 1-2 etter å ha ledet 1-0. Mot Danmark i Parken holdt vi nullen fram til det 89. minutt. Nå satser vi på at vi skal opprettholde det gode taket vi har på Norge på Ullevaal. Det er lenge siden vi har tapt der, sier Sigurdsson.

Faktisk må vi helt tilbake til 1975 for å finne forrige norske seier over Island i en OL, EM- eller VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal.

Jarstein har Island-fokus

Rune Almenning Jarstein er også innstilt på en vanskelig kamp mot Sigurdsson og Island.

- Selv om pressen og publikum kanskje har mest fokus på kampen mot Danmark i Parken, tenker vi utelukkende på møtet med Island. Taper vi fredag kan vi jo ha spolert sjansen til å komme til EM. Jeg gleder meg til de kommende dagene, og ser fram å spille på et forhåpentlig utsolgt Ullevaal, sier Jarstein.

Egil Drillo Olsen har tatt ut tre målvakter i troppen. Det synes Jarstein er helt normalt.

— I og med at vi har to kamper på fem dager regnet jeg med at det ville bli tre keepere. Naturligvis håper jeg på ny tillit. Jeg føler ikke jeg har spilt meg ut noen av de kampene jeg har stått. At Jon Knudsen er tilbake er bare kjekt. Han backer meg opp på samme måte som jeg gjør når han spiller, forsikrer Viking-målvakten.

Avgjørende kamper

For Norge blir de neste to kampene helt avgjørende for om Egil Olsens mannskap kommer til neste års EM i Polen og Ukraina. Portugal, Danmark og Norge har alle 10 poeng med tre kamper igjen å spille. Fredag møtes Norge og Island på Ullevaal, mens Portugal har Kypros på bortebane. Danmark har spillefri. Neste tirsdag er det nordisk duell når Danmark tar imot Norge i Parken, mens Island møter Kypros hjemme.