– Dette var forferdelig, for det var bare et lag på banen. Vi må bare legge oss fullstendig flat for dette kan vi ikke være bekjent oss av, slik kan vi aldri fremstå i en eliteseriekamp igjen, sier trener Vidar Gjesdal etter ydmykelsen.

Ikke mentalt klar

Den siste uken har FyllingenBergen spilt tre håndballkamper på fem dager, og alle har endt med tap. I helgen tapte de begge kampene mot Sporting Lisboa Benfica (25–28 og 33–32) i europacupen, men onsdag ble de rett og slett rundspilt av laget som ligger helt sist i den norske eliteserien.

Nøtterøy hadde en komfortabel 19–12-ledelse til pause, men ga seg ikke før det til slutt sto 37–26 på lystavlen da dommeren blåste av kampen.

– Det var direkte pinlig fra start til slutt. Det er vanskelig å forstå hvordan dette kunne skje for dette var en svært viktig kamp for oss. Men vi var rett og slett ikke mentalt klar for denne kampen. Det så ut som vi bare ga 50 prosent i duellene, mens Nøtterøy kjempet for livet og ga 110 prosent i begge endene av banen, da blir det så store siffer.

Ingen unnskyldning

Fyllingen har hatt et svært tøft kampprogram de siste par ukene, både med spill ute i Europa og i eliteserien, men at det var årsaken til den kollektive kollapsen ville verken Gjesdal eller spillerne skylde på etter kampslutt.

– Det er fristende å skylde på et tett kampprogram, men det var ingen av spillerne som forklarte seg med det da vi sto i garderoben etter pause. Det var bare et lag på banen som spilte håndball og vi vant ingen dueller.

Fyllingen ligger nå på syvende plass med ti poeng, seks poeng bak serieleder ØIF Arendal.

KAMPFAKTA

Eliteserien menn, Nøtterøyhallen.

Nøtterøy — Fyllingen 37-26 (19-12)

Dommere: Steinar Martinsen og Slim Ben Tekaya.

Utvisninger: Fyllingen: 2 x 2 min, Nøtterøy: 2 x 2 min.

Toppscorer Nøtterøy: Simen Holm 9. Fyllingen: Lars Eggen Rismark – Eivind Tangen 8, Kjetil Skarstein-Hatlen 3, Tore Andrè Lunde 2, Andreas Gjeitrem 5, Matias Lygre 1, Fredrik Mossestad 2, Iben René Hvidsten 2, Håkon Berge 1, Erik Alm, Eirik Engelsen.